Havacılık ve Navigasyon Veri Tabanı için Yerli Girişim Keyvan Havacılık

2020 yılında İstanbul’da kurulan ve GE Aerospace ile uçuş yönetim sistemlerine yönelik veri tabanı hizmeti sunmak üzere iş birliği anlaşması imzalayan Keyvan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan, Defence Turk’e açıklamalarda bulundu.

2020 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise dördüncü onaylı havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan, Defence Turk’e açıklamalarda bulundu.

Bu kapsamda Keyvan, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) gerekli sertifikaların 3 yıl 9 ay gibi bir sürede alındığını belirtti. Keyvan,

“Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) sertifika almaya hak kazandık. 3 yıl 9 ayda ekibimizle beraber zorlu bir dönemde bu sertifikayı almaya hak kazandık ve denetimleri geçtik. Bir Türk firması olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın mottosuyla “Yerli ve Milli” olarak yola çıktık. İlk iş yeri istihdam yaratma planımız var. 100 kişilik bir genç ekibimiz var. Bu ekiple her gün çalışıyoruz ve 195 ülkeden veri topluyoruz. Yaptığımız analitik işlemler sonucunda verilerimiz uluslararası kabul edilmiş bir standart olan ARINC 424 formatında son kullanıcıya teslim ediliyor”

ifadelerini kullandı.

Keyvan Havacılık ve ASELSAN ‘veri kullanımıyla’ ilgili iş birliğine imza atmıştı

ASELSAN ile uçuş operasyonu ve veri analitiğiyle ilgili yenilikçi fikir, ürün ve çözümlerle müşterilerini destekleyen havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, bir iş birliğine imza atmıştı. İki kurum arasında imzalanan protokolle seyrüsefer ve navigasyon veri hizmeti alanında iş birliği yapılması kararlaştırılmıştı.

Veri tabanı insanlı hava araçları ile İHA ve SİHA’ların özel uçuşlarında da kullanılabiliyor

Askeri veri üretimi de gerçekleştiren Keyvan Havacılık, arama- kurtarma ve savaş operasyonları, devlet kademesindeki VIP uçuşlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) uçtan uca güvenli uçuş planlamasında güvenli veri sunma imkanıyla ülkemizin özel operasyonlarda seyrüsefer verilerine ilişkin dışa bağımlılığına son vermeye imkân tanıyor.

Keyvan Havacılık, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA’dan aldığı havacılık seyrüsefer veri üretim izin sertifikası ile birlikte rakipleri ile aynı kalite ve standartlarda destek sunuyor. Ürettiği güncel “Havacılık & Navigasyon Veri Tabanı” ile ülkelerin askeri ve sivil olmak üzere bölgesel uçuş planlamaları, risk ve hassas askeri operasyonel ihtiyaçlara yönelik olarak gereken uygulamalar için devletlere veri sağlıyor. Veri tabanı insanlı hava araçları ile yapılan operasyonların yanı sıra İHA ve SİHA’ların tüm özel uçuşlarında da kullanılabiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Havacılık ve Navigasyon Veri Tabanı için Yerli Girişim Keyvan Havacılık Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum