Yunanistan’dan Türk İHA’lara karşı savunma sistemi

Yunanistan merkezli Greek City Times tarafından yapılan habere göre Yunan Ulusal Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (EKETA/IPTHIL), Yunanistan’ın İHA karşıtı platformunun testlerinde son aşamaya geldiği açıklandı. Araştırma ekibi, gerçek koşullarda nihai testler aşamasına geçmeye hazırken EKETA, ticari kullanım için özel şirketlerle görüşmelerde bulunuyor.

Bu bağlamda habere göre EKETA/IPTIL, 2020 yılında başlatılan ve bir Avrupa projesi olan ALADDIN çerçevesinde planlamaya katıldı. Bahse konu proje ile İHA karşıtı bir sistemin geliştirilmesi planlanıyor. Yetkisiz ve potansiyel olarak düşman İHA’larının tespiti, tanımlanması ve etkisiz hale getirilmesi için derin öğrenme metodolojileri ve çeşitli türlerde entegre sensörler kullanılacak.

Habere göre bahse konu sistem, Uluslararası Askeri İletişim ve Bilgi Sistemleri Konferansı (ICMCIS 2021) çerçevesindeki veri mücadelesine katıldı. Yarışma NATO Bilgi ve İletişim Ajansı tarafından Mayıs 2021’de düzenlendi. Birden fazla sensörden gelen verilerin korelasyonuna ve füzyonuna dayanan ve Makine Öğrenimi/Yapay Zeka (AI) teknolojilerine dayanan sistem 1. oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EKETA Yönetim Kurulu Başkanı Dimitris Tzovaras şu ifadeleri kullandı:

“EKETA tarafından geliştirilen insansız hava aracı tespit sisteminin iki anlamı var. Her ikisi de araştırmamızda üretilen bilgilerin kullanılmasının sonucudur. Bu sistem hem devletin, vatandaşların güvenliği ve korunması alanında önemli çözümler sağlayacak hem de toplumun yararına yenilik ve bilgi ekonomisini teşvik edecek. Bu nedenlerden dolayı, optimizasyonunun son aşamasında olmaktan mutluyuz ve özellikle yakında ticari kullanımına devam edeceğimiz konusunda iyimseriz.”

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan’dan Türk İHA’lara karşı savunma sistemi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum