Yunanistan İngiltere’nin C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor

Yunanistan İngiltere’nin envanterinden çıkaracağı C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor.

Yunanistan İngiltere’nin envanterinden çıkaracağı C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor. Bu kapsamda İngiltere Savunma Ataşesi Yüzbaşı Alexander Bush ve Savunma Teçhizat Satış Otoritesi (DESA) Başkan Yardımcısı Adrian Thurgood ile telekonferans görüşmelerinin gerçekleştirildiği aktarıldı. Telekonferans sırasında İngiltere’nin envanterinden çıkarmayı planladığı C-130J Hercules uçakları hakkında görüşmeler yapıldığı açıklandı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri, 2021 yılının Mart ayında yayımlanan ‘Rekabetçi Çağda Savunma’ başlıklı belgedeki duyurulan değişiklikler nedeniyle 2023 yılına kadar tüm C-130J Hercules uçak filosunu elinden çıkaracağını açıklamıştı. Bahse konu uçakların yeri A400M Atlas, C-17 Globemaster ve Voyager nakliye uçakları ve tankerleriyle doldurulacak.

Savunma Teçhizatı Satış Otoritesi (DESA), Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin C-130J Hercules uçaklarını satışa sunulan ekipmanların yer aldığı fazla savunma teçhizatı listesinde yayımlamıştı. C-130J uçaklarına ek olarak Boeing E-3D Sentry AEW1 uçaklarının da satılacağı açıklanmıştı.

C-130J Hercules Nakliye Uçağı

C-130J nakliye uçağı yeni motorlar, uçuş güvertesi ve diğer sistemlerle birlikte C-130 Hercules’in kapsamlı bir güncellemesidir. Bu bağlamda C-130J, ilk uçuşunu 1996 yılında gerçekleştirmiştir. Günümüzde 22 ülke tarafından kullanılan C-130J, 450 adetten fazla üretilmiştir. DESA broşüründe yerini alan C-130J, 4 adet Allison AE turboprop motor, yüksek kalkış itiş gücü ve daha iyi yakıt verimliliği sağlayan FADEC (Full Authority Digital Engine Control) sistemi, pilot gece görüş gözlüğü kullanımı ile uyumlu gece görüşüne sahip kokpit ile öne çıkmaktadır.

 

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir C-130J

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan İngiltere’nin C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum