Ukrayna’nın ilk Challenger 2 tankları görüntülendi

Ukrayna’nın İngiltere’den teslim alacağı ilk Challenger 2 tankları görüntülendi.

Ukrayna’nın İngiltere’den teslim alacağı ilk Challenger 2 ana muharebe tankları görüntülendi. Bahse konu tanklar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov tarafından yayımlanan videoda görüldü. Rezkinov paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İlk Ukraynalı Challenger 2 ana muharebe tanklarıyla tur atmak bir zevkti. Birleşik Krallık tarafından tedarik edilen bu tür tanklar yakın zamanda ülkemize geldi. Bu fantastik makineler yakında savaş görevlerine başlayacak. Teşekkürler Rishi Sunak, Ben Wallace ve İngiltere halkı.”

Challenger 2 tanklarıyla görev yapacak Ukraynalı personeller İngiltere’de

İngiltere Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya 2.3 milyar pound değerinde yeni yardım paketini açıklamıştı. Paket içerisinde Challenger 2 tanklarının da olduğu görülmüştü. Bu kapsamda Challenger 2 tanklarıyla görev yapacak Ukraynalı personellerin eğitime başlamak üzere İngiltere’ye gittiği açıklanmıştı.

İngiliz BBC tarafından aktarıldığı üzere İngiltere Ukrayna’ya 14 adet Challenger 2 ana muharebe tankı teslim edecek. Ek olarak 30 adet AS-90 kundağı motorlu obüsün de teslim edileceği açıklanmıştı.

İngiltere’ye ek olarak Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Leopard 2A6 Ana Muharebe Tanklarının Ukrayna’ya teslimatına onay vermişti. Almanya’nın Ukrayna’ya hibe edeceği Leopard 2A6 tankları, Alman ordusunun askeri envanterinden tedarik edilecek. Alman Ordusu’nda 225 adet Leopard 2A5 ve Leopard 2A6 tankı olmak üzere toplam 245 ana muharebe tankı bulunuyor.

 

Polonya’da konuşlandırılan Challenger 2 ana muharebe tanklarıİngiltere Ukrayna’ya Challenger 2 tankı gönderecek

İngiltere Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya 2.3 milyar pound değerinde yeni yardım paketini açıkladı. Gönderilecek ekipmanın segmenti açısından dikkat çeken yardım paketi:

  • Challenger 2 ana muharebe tankı,
  • AS-90 kundağı motorlu obüs,
  • Bulldog paletli ZPT,
  • REMUS insansız sualtı aracı,
  • Kış için kıyafetler,
  • NLAW tanksavar füze,
  • Starstreak hava savunma füzesini içeriyor

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’nın ilk Challenger 2 tankları görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum