Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo tarafından, iki ülke arasında askeri mali iş birliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolünü imzalandı. Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfınca bu sene on altıncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2023 için bulunduğu TÜYAP’ta ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo ile bir araya gelen Güler görüşmenin ardından konuk Bakan ile düzenlenen imza törenine katıldı. Tören kapsamında Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolü Bakanlar Güler ve Mirzo tarafından imzalandı.

Türkiye ve Tacikistan arasında “Askerî Çerçeve Anlaşması” imzalanmıştı

Dönemin Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Sherali Mirzo’yu Millî Savunma Bakanlığı’nda askerî törenle karşılamıştı. Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Mirzo’nun Tören Mangasını selamlamasının ardından iki Bakan önce baş başa görüşmüştü, ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etmişti. Heyetler arası toplantının ardından Türkiye ve Tacikistan arasındaki Askerî Çerçeve Anlaşması, dönemin Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Sherali Mirzo tarafından imzalanmıştı.

Ayrıca yapılan görüşmelerde ikili, bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularının ele alındığı aktarıldı. Bakan Akar tarafından;

  • Türkiye ve Tacikistan arasındaki ortak inanç, tarihî ve kültürel bağlara vurgu yapılmıştı
  • Sınır güvenliği ile terörle mücadele konularında tecrübe paylaşımına hazır olunduğu bildirilmişti,
  • İki ülke arasında askerî eğitim iş birliğinin artırılmasının gerekliliği vurgulanmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum