TÜBİTAK SAGE ve RWM Italia arasında mutabakat zaptı imzalandı

TÜBİTAK SAGE, Rheinmetall’in alt kuruluşu olan RWM Italia ile mutabakat zaptı imzaladı.

TÜBİTAK SAGE, Almanya merkezli Rheinmetall’in alt kuruluşu olan RWM Italia ile mutabakat zaptı imzaladı. TÜBİTAK SAGE’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda,

“Teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden TÜBİTAK SAGE. Enerjik malzemeler konusundaki kabiliyet ve yetkinliğimizle patlayıcı ve bomba odağında RWM Italia firmasıyla mutabakat zaptı imzaladık. Hayırlı olmasını temenni ederiz.”

ifadeleri kullanıldı.

Teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden #TÜBİTAKSAGE

Enerjik malzemeler konusundaki kabiliyet ve yetkinliğimizle patlayıcı ve bomba odağında RWM Italia firmasıyla mutabakat zaptı imzaladık.

TÜBİTAK SAGE kritik çarpma anahtarını millileştirmişti

TÜBİTAK SAGE çarpma etkisini algılayarak tapalarda bağlı devrenin açılması/kapanmasını sağlayan tetikleyici mekanizma olan çarpma anahtarını millileştirmişti.

TÜBİTAK SAGE gelişmeyi resmi Twitter hesabından,

”Kritik millileşme çarpma anahtarı. Çarpma etkisini algılayarak tapalarda bağlı devrenin açılması/kapanmasını sağlayan tetikleyici mekanizma TÜBİTAK SAGE’nin Ar-Ge gücüyle millileştirildi. Yurt dışı bağımlılığın son bulduğu ürün, savunma sektörümüzde kullanılabilecek”

şeklinde paylaşmıştı.

TST 101 TAPASI ( Hava Mühimmatı Tapası)

TST-101 Tapası, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan bombalarda kullanılmak üzere geliştirilmekte olan bir sert hedef tapasıdır.

TST-101 Tapa Komplesi; Mk-80 serisi uçak bombaları, SOM, SOM-J füzeleri ve Nüfuz Edici Bomba gibi mühimmat sistemlerinde kullanılmak üzere geliştirilen, elektromekanik tapa ve tapa başlatıcısını içeren tapa komplesidir.

TST-101 Tapasının ateşleme fonksiyonları,

  • Çarpma anahtarı
  • Kırılma anahtarı
  • Yakınsama sensörü’dür.

TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN A.Ş. yerli ve milli tapa komplesi geliştirme konusunda işbirliği protokolü imzalamıştı

Kaynak: DefenceTürk

TÜBİTAK SAGE ve RWM Italia arasında mutabakat zaptı imzalandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum