TÜBİTAK SAGE ve EDGE HALCON arasında eğitim sözleşmesi

EDGE HALCON, çalışanlarını kompozit itici gazların formüle edilmesi konusunda eğitim almaları için TÜBİTAK SAGE’ye gönderecek.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli güdümlü silah sistemleri tasarım ve üretimi alanında çalışan EDGE Group kuruluşu HALCON, TÜBİTAK SAGE ile sözleşme imzaladı. Bu kapsamda sözleşme, 24 Şubat’a kadar Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinde düzenlenen IDEX 2023’te imzalandı.

Sözleşme kapsamında HALCON çalışanları, laboratuvar ölçeğinde kompozit itici gazlar ve astarların formüle edilmesi konusunda eğitim için 18 aylık kurs kapsamında TÜBİTAK SAGE’ye gönderilecek.

(Görsel: SavunmaTR)

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan operasyonlardan sorumlu Wim Strydom şu ifadeleri kullandı,

“Türk savunma sanayisine rekabetçi ve ileri teknolojiler, ürünler ve hizmetler sağlama konusunda köklü bir geçmişe sahip tanınmış bir kurum olan TÜBİTAK SAGE’ye HALCON personeli göndermekten gurur duyuyoruz. Önümüzdeki bir buçuk yıl boyunca, HALCON’un genç mühendisleri son derece deneyimli TÜBİTAK SAGE ekibinden paha biçilmez tecrübeler elde edecek ve öğrendiklerini HALCON’un çözümlerine dahil edecek.”

TÜBİTAK SAGE Direktörü Gürcan Okumuş ise “HALCON ile bağlantı kurmaktan ve hizmet sağlayıcı olarak ilk sözleşmemizi imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yakın gelecekte iş faaliyetlerinin sayısını artırmayı umuyoruz.” dedi.

TÜBİTAK SAGE ve RWM Italia arasında mutabakat zaptı imzalanmıştı

TÜBİTAK SAGE, Almanya merkezli Rheinmetall’in alt kuruluşu olan RWM Italia ile mutabakat zaptı imzalamıştı. TÜBİTAK SAGE’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda,

“Teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden TÜBİTAK SAGE. Enerjik malzemeler konusundaki kabiliyet ve yetkinliğimizle patlayıcı ve bomba odağında RWM Italia firmasıyla mutabakat zaptı imzaladık. Hayırlı olmasını temenni ederiz.”

ifadeleri kullanılmıştı.

Teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden #TÜBİTAKSAGE

Enerjik malzemeler konusundaki kabiliyet ve yetkinliğimizle patlayıcı ve bomba odağında RWM Italia firmasıyla mutabakat zaptı imzaladık.

Kaynak: DefenceTürk

TÜBİTAK SAGE ve EDGE HALCON arasında eğitim sözleşmesi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum