Tayvan, M60A3 tanklarını modernize edecek

Tayvan, envanterde bulunan M60A3 tanklarının güç grubunun modernizasyonu için ABD’li Renk America (RA) ile sözleşme imzaladı.

Janes’in haberine göre Tayvan, envanterde bulunan M60A3 ana muharebe tanklarını modernize etme kararı aldı. Bu kapsamda Tayvan, ABD’li Renk America (RA) firması ile sözleşmeye imza attı. Yapılan anlaşmanın toplam tutarı ise 241 milyon dolar.

Yapılacak modernizasyonda Tayvan’ın M60A3 tanklarının motor sistemleri değiştirilecek. Renk America firması M60A3 tankları için kendi geliştirdiği AVDS 750 hp motorunu kullanacak. Şirket aynı zamanda Tayvan’ın Nantou kentinde motor montajının yapılabilmesi için uygun bir tesis inşa edecek. Yapılacak modernizasyon programının 2028 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Renk America, resmi açıklamasında geliştirilen AVDS motorlarının 12 silindirli, turboşarjlı, hava soğutmalı dizel motorlar olduğunu ifade etti. Motorların mekanik konfigürasyonu V konfigürasyonu olarak da adlandırılan iki silindir arasında 90°’dir. Motor gücü ise 750 ila 1.200 hp arasında değişmektedir.

Tayvan M60A3 ana muharebe tankı Görsel: Defense News

Modernizasyonun Tayvan için önemi, olası Çin işgaline karşı kara, hava ve deniz güçlerini en modernize olunacak bir şekilde hazırlamak. Geçtiğimiz günlerde de Tayvan Savunma Bakanlığı, ada çevresinde Çin’e ait dört adet J-10, altı adet insansızlaştırılan J-6 savaş uçağı; CH-4 SİHA, BKZ-005/BKZ-007 İHA ve Z-9 askeri helikopterinin Tayvan hava sahasında uçtuğunu açıklamıştı.

M60A3 Patton ana muharebe tankı

İlk olarak 1978’de hizmete giren M60A3 Patton tankı, şu anda Tayvan Boğazı’ndaki Kinmen, Penghu, Taitung ve Hualien adalarında ana mobil topçu kuvveti olarak hizmet vermektedir. Bir Raytheon atış kontrol sistemi, AN/WG-2 göze güvenli lazer telemetre ve M21 balistik bilgisayarı içeriyor. Mürettebatına ayrıca nükleer, biyolojik veya kimyasal bir saldırı durumunda ek koruma sağlamaktadır.

Türk Kara Kuvvetleri envanterinde bulunan M60A3 ana muharebe tankı

M60A3 tankını şu anda başta Mısır, Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan ve Tayvan gibi ülkeler kullanmaktadır. M60 tankının M60A1 ve M60A3 modelleri Türk Kara Kuvvetleri envanterindeki en fazla sayıdaki tank modelidir. Bu tankların önemli bir kısmı, Türkiye’nin 1991 Körfez Savaşı’nda müttefik güçlere verdiği desteğe karşılık olarak ABD tarafından hibe edildi. Türk M60’larının bir kısmı İsrail teknolojisiyle modernize edilerek M60T sınıfına yükseltildi.

Kaynak: DefenceTürk

Tayvan, M60A3 tanklarını modernize edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum