STM, TCG PREVEZE’de sistem kabullerini tamamladı

Türk Donanması’nın envanterinde bulunan 4 adet Preveze Sınıfı Denizaltının Yarı Ömür Modernizasyonu Projesinde, STM tedarik sorumluluğundaki bazı kritik sistemlerin kabul faaliyetleri başarıyla tamamlandı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesinde önemli bir rol üstlenen STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı milli sistemlerle donatılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Preveze Sınıfı Denizaltı

SSB tarafından başlatılan, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu’nda (PREVEZE-YÖM), önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı. STM, 4 adet Preveze Sınıfı Denizaltı’nın modernizasyonunu kapsayan PREVEZE-YÖM Projesinde, TCG Preveze (S-353) denizaltısının, tasarım aşamalarının devamı esnasında teslim edilmesi gereken Atalet Seyir Sistemi, CTD Problar, Soğutulmuş Su Sistemi ve Statik İnverterlerin deniz kabul tecrübelerini 2022 yılında başarı ile bitirmesinin ardından, bu sistemlerin kabul faaliyetlerini de 2 Mart 2023 tarihinde tamamladı.

STM’ye Preveze’de Kritik Görevler

Preveze sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan TCG Preveze (S-353), TCG Sakarya (S-354), TCG 18 Mart (S-355) ve TCG Anafartalar (S-356) denizaltılarının modernizasyonunu kapsıyor. STM’nin pilot ortak görevini yürüttüğü ve sözleşmesi 8 Şubat 2019 tarihinde imzalanan projede; 9 adet sistemin tedarik faaliyetleri ve proje kapsamında tedarik edilen sistemlerin tamamının platform entegrasyonu sorumluluğu STM tarafından yürütülüyor.

Preveze Sınıfı Denizaltı Modernizasyonu

Preveze Sınıfı Denizaltıların Yarı Ömür Modernizasyon Projesi Deniz Kuvvetleri envanterindeki, TCG Preveze (S-353), TCG Sakarya (S-354), TCG 18 Mart (S-355) ve TCG Anafartalar (S-356) denizaltılarının modernizasyonunu kapsamaktadır. Proje kapsamında STM-ASELSAN-HAVELSAN ve ASFAT Ortaklığı tarafından tedarik edilen tüm ürünlerin platform entegrasyon faaliyetlerini STM yürütüyor.

Kaynak: DefenceTürk

STM, TCG PREVEZE’de sistem kabullerini tamamladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum