STM KARGU Vurucu İHA, 10 ülkeye ihraç edildi!

STM tarafından geliştirilen KARGU döner kanatlı Vurucu İHA (VİHA), 10 ülkeye ihraç edildi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, CNN Türk Muhabiri Ahmet Melik Türkeş ile röportajında 3000 adede yakın KARGU’nun üretildiğini ve yeni ülkelerle ihracat görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Özgür Güleryüz aynı zamanda KARGU için geliştirme çalışmaları devam eden zırh delici harp başlığının nihai test aşamasında olduğunu açıkladı:

“(KARGU’nun) Üzerine zırh delici mühimmat entegrasyonu konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz, nihai testler yapılıyor. Harp başlığı anti-personel, daha çok insana etki edebilecek şekilde patlayıcı düzeneği var ama zırh delici mühimmat eklediğimiz zaman açıkçası hafif zırhlı araçlara karşı çok daha etkili olabilecek.”

Zırh delici harp başlığı ve RF arayıcı başlıkla sergilenen KARGU

Zırh delici mühimmat sayesinde KARGU’nun, piyadenin zırhlı araçlara karşılık verebilme kabiliyetlerine tanksavarlara bir alternatif olarak önemli bir katkıda bulunacağı değerlendirilebilir. Bir güdümsüz roket/tanksavar füzesi için atıldıktan sonra isabet veya ıskalama olmak üzere iki sonuç varken KARGU gibi İHA’lar için manevralara daha fazla zaman tanınması ve angajmanın iptal edilip İHA’nın ‘eve dönüş’ yapması gibi imkanlar mevcuttur.

KARGU için RF arayıcı başlık geliştiriliyor

Anti Personel veya Zırh Delici harp başlıklarıyla donatılabilen KARGU için aynı zamanda hareketli hedefler ve radarlara karşı etkili Anti Radyasyon, Hüzme ile Yönlendirme, Eve Dönüş ve RF İşaretleme kabiliyetli çok maksatlı RF arayıcı başlık geliştirme çalışmaları devam ediyor. Elektro optik faydalı yükünü tamamlayıcı nitelikte olan RF arayıcı başlık sayesinde düşman hedefleri iki farklı spektrumda tespit ve takip edilebilecek.

Anti Radyasyon Modu • Düşman RF yayınlarının tespiti ve takibi • Düşman RF yayına güdümlenme

Beam Riding (Hüzme ile Yönlendirme) Modu • Dost RF yayın tespiti ve takibi • Dost yayın kaynağı hüzmesi üzerinde güdümlenme • Düşman bölgeden yapılan karıştırmalara karşı angajman üstünlüğü

Beam Riding- Eve Dönüş • Dost RF yayın tespiti ve takibi • Dost RF yayın kaynağı hüzmesi üzerinde güvenli bölgeye güdümlenme

RF İşaretleme Modu • Düşman Unsur’un aydınlatılması • Düşman unsurdan yansıyan RF yayının tespiti ve takibi • Yansıyan dost RF yayına güdümlenme

Kaynak: DefenceTürk

STM KARGU Vurucu İHA, 10 ülkeye ihraç edildi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum