SSB’den ASELSAN’a milyar TL’lik yeni sipariş

ASELSAN’ın Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamaya göre Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasındaki Kent Güvenliği projesi sözleşmesinde değişiklik yapıldı. Bu bağlamda Savunma Sanayii Başkanlığı, Kent Güvenliği projesinde ek sipariş gerçekleştirdi. Siparişin değeri 929.268.100,- TL ve 75.864.350,- dolar olarak açıklandı. KAP üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Kent Güvenliğine yönelik mevcut projeye ilişkin 11.08.2023 tarihinde sözleşme değişikliği yapılmıştır. Söz konusu sözleşme değişikliği ile ASELSAN’a toplam 929.268.100,- TL ve 75.864.350,- ABD Doları tutarında ilave “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi” siparişi verilmiştir. İşbu sözleşme değişikliği kapsamında teslimatların 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Bu açıklama Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan alınan izne istinaden yapılmıştır.”

ASELSAN ve ROKETSAN arasında milli güç birliği

ASELSAN ile ROKETSAN, Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemi için milli güç birliğine gitmişti. Bu bağlamda IDEF’23 kapsamında ASELSAN ile ROKETSAN arasında Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemi ASELFLIR-410 Elektro Optik Sistemi Tedariki Projesi İmza Töreni gerçekleştirilmişti. ROKETSAN’ın IDEF standında yapılan törende proje sözleşmesini ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ile ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci imzalamıştı. İmzalanan sözleşme kapsamında Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemine ASELFLIR-410 Elektro-Optik Keşif Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegre edilecek.

Törende yaptığı konuşmada ASELFLIR-410 sisteminde bulunan lazer işaretleyicisi ile düşman unsurunu sahada hareket halindeyken bile işaretleyebileceklerini söyleyen ASELSAN Genel Müdürü Akyol, şu ifadeleri kullanmıştı:

“İlk vuranın hayatta kaldığı savaş ortamında araca kazandırılacak bu yetenek ile Kaideye Monteli Cirit aracı Silahlı Kuvvetlerimizin vurucu gücünü önemli ölçüde arttıracaktır. Sözleşme kapsamında sistemin gözetleme ihtiyacının karşılanması ve hassas bir şekilde lazer işaretleme yeteneğinin kazandırılması için ROKETSAN’a ASELFLIR-410 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi sağlayacağız”

Kaynak: DefenceTürk

SSB’den ASELSAN’a milyar TL’lik yeni sipariş Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum