ROKETSAN LEVENT’in ilk atışları 2023 yılının sonunda yapılacak!

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, SAHA Akademi’de Savunma Sanayii yöneticilerine yönelik “DENİZLERİN ALTINDA UZAYIN DERİNLİKLERİNE ROKET VE FÜZE SİSTEMLERİ” konulu etkinlikte konuştu. Defence Turk’ün sorularını yanıtlayan İkinci, deniz platformlarının füze tabanlı yakın hava savunma sistemi ihtiyacını karşılaayacak LEVENT hakkında: “LEVENT füzelerimizin atışını bu yıl sonunda yapacağız. Özellikle gemilerimizdeki yakın hava savunmanın omurgasını oluşturacak.” ifadelerinde bulundu.

 

Türk Tipi Hücumbot’un da YHSS ihtiyacını karşılayabilecek LEVENT, hem otonom olarak çalışabilen hem de gemi sensör sistemlerine entegre olarak çalışabilecek, YHSS TTHB takvimi içerisinde Roketsan tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı isteklerine uygun olarak geliştirilecektir.

Geliştirilecek sistem Roketsan’ın hava savunma füze sistemlerinde kazandığı bilgi birikimi, teknolojik altyapı ve alt sistem teknolojilerinin kullanılması ile elde edilecektir.

LEVENT, SUNGUR füzeleri üzerinden türetilen füzelerin yanında ileriki aşamalarda Pasif RF+IIR güdümlü füzeleri de kullanabilecek. Farklı füzelerin tek bir silah sistemi üzerinden atılabilmesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığının vuruş gücü kapasitesi ve esnekliği konusunda önemli bir kazanım olacaktır.

Sistem, muadili RAM gibi manuel, yarı otomatik ve tam otomatik çalışabilen konfigürasyonlara da sahip olacak. Sistemin gemi üzerindeki entegrasyon ve kullanım konsepti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tercihlerine göre şekillendirilecek olup doğrudan gemi üstü savaş yönetim sistemine entegre veya ayrı atış konsolu olan veya her iki alternatifi de içeren sistem çözümleri bulunacak.

Kaynak: DefenceTürk

ROKETSAN LEVENT’in ilk atışları 2023 yılının sonunda yapılacak! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum