Rheinmetall, Almanya’ya A400M uçakları için bakım eğitimi ekipmanı sağlayacak

Alman Hava Kuvvetleri personeli A400M askeri nakliye uçağının bakım eğitimleri için Rheinmetall’in sistemlerini kullanacak.

Rheinmetall, Almanya Federal Bundeswehr Ekipman Bilgi Teknolojisi ve Hizmet İçi Destek Ajansı’nın (BAAINBw) A400M bakım ve onarım personeli eğitimi için gelişmiş eğitim kuleleri ve artırılmış gerçeklik (AR) sistemleri ihalesini Aralık 2021’de kazandı. Bu bağlamda siparişin bedelinin 10 milyon euroya yakın olduğu aktarılmakta.

Sipariş kapsamında Wunstorf Hava Üssü’ndeki Alman Hava Kuvvetleri Kuzey Bölümü Teknik Eğitim Merkezi, AR sistemleri de dahil olmak üzere birkaç yüksek kaliteli eğitim teçhizatı ile donatılacak. Kullanıcı için özel olarak geliştirilen sistemler, gerçek hava aracı olmadan bakım ve onarım personelinin etkili ve son derece gerçekçi eğitimini sağlayacak.

Rheinmetall Electronics tarafından geliştirilen eğitim teçhizatını tamamlayıcı AR ile birleştirme konsepti, tüm çalışma adımlarını içeren ilgili bakım prosedürlerini kapsayan geniş entegre bir eğitim yaklaşımı sağlamakta. Ayrıca AR sistemi olmadan eğitim donanımlarını kullanmak da mümkün.

Eğitim teçhizatları, A400M uçağının çeşitli parçalarının ayrıntılı kopyalarını içermekte. Eğitim platformları ve tamamlayıcı AR sisteminden oluşan entegre bir konsept sayesinde bakım personeli, bakım prosedürlerini gerçek bir uçakta çalışıyormuş gibi uygulayabiliyor. Ek olarak sistem, uçağın içindeki ve çevresindeki operasyon öncesi ve sonrası faaliyetleri ve ayrıca fiili mekanik prosedürleri içermekte.

Alman Hava Kuvvetleri’ne ait A400M

AR sistemi, eğitim teçhizatı üzerinde uygulanamayan faaliyetleri tasvir edebilecek şekilde tasarlandı. Bu sayede her bir eğitim durumu daha kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir. Eğitim kuleleri ile yürütülen eğitim, Almanya’nın askeri uçuşa elverişlilik yönetmelikleri olan DEMAR’a göre sertifikalandırılabilecek. A400M platformuna yönelik bu eğitim konsepti, yalnızca Bundeswehr için değil, aynı zamanda diğer A400M kullanıcı uluslarının silahlı kuvvetleri için de ileriye dönük bir yatırım. Ayrıca konseptin diğer platformlarla da kullanılabileceği tahmin edilmektedir.

Grubun kapsamlı A400M Arka Mürettebat Eğitimi ürün serisinin iyi niyetli bir genişlemesini temsil eden eğitim donanımları ve AR sistemi, Rheinmetall eğitim varlıklarının yelpazesini önemli ölçüde genişletiyor. Eğitim platformları ve AR’nin yanı sıra Rheinmetall, çeşitli A400M kullanıcı ülkelerine ek kargo eğitim cihazları sağlıyor. Bunlar arasında A400M Kargo Tutma Parçası Görev Eğiticisi (CPTT), farklı gelişmiş Kargo Tutma Eğiticisi Geliştirilmiş (CHT-E) sistemleri ve ayrıca Yük Ana Çalışma İstasyonu Eğiticisi (LMWST) bulunmakta.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, Almanya’ya A400M uçakları için bakım eğitimi ekipmanı sağlayacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum