Polonya’ya K9 obüsü teslimatı

Polonya Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Güney Kore’den tedarik edilen K9 obüslerinin ilk partisi 11. Topçu Alayına teslim edildi. Bu kapsamda Polonya Savunma Bakanı Alay Komutanı’na alayın tugaya dönüştürme emrini verdi. Polonya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili olarak:

“Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak tarafından Wegorzewo’daki 11. topçu alayına, Güney Kore’den yeni alınan K9 obüsleri teslim edildi. Alay komutanına, Savunma Bakanı tarafından alayın tugaya dönüştürülmesi emri verildi.”

ifadelerini kullandı.

Polonya için üretilen ilk K2 tankları ve K9 obüsleri Polonya’ya ulaşmıştı

Güney Kore tarafından Polonya için üretilen ilk K2 tankları ve K9 obüsleri Polonya’nın Gdynia limanına ulaşmıştı. The First News tarafından aktarıldığı üzere Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, liman kenti Gdynia’da Polonya’nın Güney Kore’den tedarik edilen ilk K2 tanklarının ve K9 obüslerinin kabul edileceği bir törene katılacaktı.

Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bu yılın Temmuz ayında, Hyundai Rotem ile toplam 1.000 adet K2 tankının satın alınması için bir çerçeve anlaşma imzalandı. Tanklara ek olarak lojistik paket ve mühimmat tedariki de yapılacak.” ifadeleri kullanılmıştı. Ayrıca Polonya Ordusu’nun sürekli olarak Kore teknolojilerini kullanarak askeri potansiyelini güçlendirmek için çalıştığına dikkat çekilmişti.

Bakanlık ayrıca Hanwha Defence ile imzalanan sözleşmenin toplam 672 adet kundağı motorlu obüsün satın alınmasını kapsadığını da belirtmişti. 29 Ekim 2022 tarihinde ise Polonya’nın Güney Kore’den K239 Chunmoo ÇNRA tedariki için sözleşme imzaladığı açıklanmıştı. 18 fırlatıcının mühimmatla birlikte 2023 yılında teslim edilmesinin planlandığı aktarılmakta.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’ya K9 obüsü teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum