Polonya’ya K2 Black Panther tankı teslimatı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Polonya’ya K2 Black Panther ana muharebe tankı teslimatı yapıldığını açıkladı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Güney Kore’den tedarik edilen K2 Black Panther ana muharebe tankının yeni partisinin ülkeye ulaştığını duyurdu. Polonya’ya ulaşan bu dördüncü partide 6 adet K2 tankı mevcut. Yapılan bu teslimatla birlikte Polonya Kara Kuvvetleri’nin envanterinde toplam 28 adet K2 ana muharebe tankı bulunuyor.

Polonya’ya ulaşan yeni 6 tank, 20. Mekanize Tugayına teslim edilecek. Polonya ilk partiyi Aralık 2022’de, ikinci partiyi Mart 2023 ve üçüncü partiyi de Mayıs 2023’de teslim almıştı. Bakan Błaszczak,1. teslimatta 10 adet K2 Black Panther tankı ile birlikte 24 adet K9 kundağı motorlu obüsün ülkeye ulaştığını açıklamıştı. Yapılan 2. teslimatta ise 12 adet K9 obüsü ve 5 adet K2 Black Panther tankı Polonya’ya ulaşmıştı.

Polonya, Temmuz 2022’de Güney Kore ile K2 Black Panther tankı, K9 Thunder obüsü ve FA-50PL uçakları için bir kontrat imzalamıştı. Polonya’nın Kore’den toplamda 1000 adet K2PL tankı alacağı belirtilmekte. İlk 48 adet K9 obüsünden sonra 600 adet daha obüs alacak olan Polonya’ya ikinci teslimat 2024 yılında yapılacak ve 2026 yılından itibaren Polonya’da K9 obüsü üretilecek. 48 adet FA-50, uçağı Polonya Hava Kuvvetleri’nin isteğine göre özelleştirilmiş olacak. Bu yüzden uçaklar FA-50PL olarak adlandırılacak.

 Polonya’dan mayın döşeme sistemi tedariki

Polonya, 16 Haziran’da uzaktan mayın döşeme sistemi BAOBAB-K sistemi için 114 milyon euroluk bir sözleşme imzaladı. Sözleşme gereği 24 araç teslim edilecek ve teslimatlar 2023-2028 yılları arasında yapılacak. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Polonya Ordusu için BAOBAB-K mayın döşeme araçlarının tedarikinin yanı sıra mayın kasetleri ve tanksavar mayınlarının temini için de sözleşmelere imza attı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak şu ifadeleri kullanmıştı:

“BAOBAB-K uzaktan mayın döşeme aracı, saldırganı caydırma politikamızda çok önemli modern bir silahtır. İlk 24 araç seti, Polonya Ordusu tarafından sözleşmede belirtilenden daha kısa sürede donatılacak. Bunlar Polonya Ordusunun ihtiyaçları ve bunlar Polonya savunma sanayisinin imkanlarıdır. Polonya savunma sanayiinin potansiyeli, Polonya hükümetinin yatırımları ve Huta Stalowa Wola gibi işletmelerin gelişmesi sayesinde artıyor.”

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’ya K2 Black Panther tankı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum