Polonya’nın 4 milyar dolarlık savunma anlaşmasına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Polonya’ya 4 milyar dolarlık Entegre Hava ve Füze Savunma Sistemi ve Entegre Muharebe Komuta Sistemi satışını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Polonya Hükümeti’ne Entegre Hava ve Füze Savunma Sistemi (IAMD), Entegre Muharebe Komuta Sistemi (IBCS) ve ilgili teçhizatın tahmini 4 milyar dolar maliyetle olası bir Yabancı Askeri Satışını onaylayan bir karar aldı. Polonya Hükümeti, modernize edilmiş sensör ve bileşenlere sahip PATRIOT Konfigürasyon-3 özellikli Entegre Hava ve Füze Savunma (IAMD) ve Muharebe Komuta Sistemi (IBCS) için iki aşamalı bir programın ikinci aşamasına geçip satın almayı talep etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Önerilen satış Polonya’nın füze savunma kabiliyetini geliştirecek ve Polonya’nın askeri kabiliyetini güncelleme hedefine katkıda bulunurken ABD ve diğer müttefiklerle birlikte çalışabilirliği daha da artıracaktır. Polonya bu ekipmanı silahlı kuvvetlerine adapte etmekte zorluk çekmeyecektir.”

Resim önizlemeResim önizleme

Satış 93 adet Entegre Hava ve Füze Savunma (IAMD) Muharebe Komuta Sistemi (IBCS) Angajman Operasyon Merkezi (EOC) ve 175 adet IBCS Entegre Atış Kontrol Ağı (IFCN) rölesini içermektedir. Buna ek olarak satışa ağ şifreleyiciler; IBCS yazılım geliştirme ve bileşen entegrasyonu; ABD Hükümeti ve yüklenici teknik desteği; Sistem Entegrasyon Laboratuvarı (SIL) altyapısı; SIL test araçları ve ekipmanları; SIL için ABD Hükümeti ve yüklenici teknik desteği; uçuş testi altyapısı ve ekipmanları; uçuş testi hedefleri; uçuş testi menzil maliyetleri ve ücretleri; ABD Hükümeti ve Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) uçuş testi hizmetleri ve desteği ve diğer ilgili lojistik ve program desteği unsurları da dahildir.

Bahse konu satışın ana yüklenicisi Northrup Grumman olacak. Bu satışın uygulanması ise yaklaşık 40 ABD Hükümeti ve 45 yüklenici temsilcisinin Polonya’ya ekipman depolanması, sahaya konuşlandırılması, sistem kontrolü, eğitim ve teknik ve lojistik destek için uzun bir süre boyunca seyahat etmesini gerektirecek.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın 4 milyar dolarlık savunma anlaşmasına onay Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum