Polonya, FA-50 uçakları için Sniper podu tedarik edecek

Polonya, Lockheed Martin tarafından üretilen Sniper gelişmiş hedefleme podu için ABD ile hükümetler arası bir sözleşme imzaladı.

Polonya Savunma Bakanlığı’na bağlı olan Silahlanma Ajansı, Güney Kore üretimi FA-50 hafif taarruz uçaklarında kullanılmak üzere Sniper podu tedariki için ABD ile hükümetler arası bir sözleşme imzaladı. Bu kapsamda Polonya, 34 yeni AN/AAQ-33 Sniper gelişmiş hedefleme kapsülünü FA-50 uçaklarında kullanacak. Tedarik edilen kapsüllerin 2024 ile 2028 arasında Polonya’ya teslim edilmesi planlanıyor.

Güney Kore ve Polonya, FA-50 uçağı tedariki için 16 Eylül 2022’de anlaşma sağlamıştı. Anlaşmaya göre Polonya, toplamda 48 adet FA-50 eğitim ve hafif taarruz uçağı tedarik etmiş olacak. Tedarik edilecek uçakların 12 adeti FA-50 Block 10 geriye kalanlar ise Block 20 varyantında. İki ülkenin tedarik anlaşmasının toplam tutarı ise 3 milyar dolar. Tedarik edilen uçakların 2028 yılına kadar Polonya’ya teslim edilmesi hedefleniyor. İlk 12 uçak ve yedek malzemelerin ise 2025’e kadar Polonya’ya teslimatı planlanıyor.

Polonya’ya teslim edilen FA-50 hafif taarruz ve eğitim uçağı Görsel: Defence24

Sniper podu, tek, hafif bir bölmede barındırılan ve yeteneğini kanıtlamış bir elektro-optik hedefleme sistemidir. Kara, deniz ve hava alanlarındaki en zorlu hassas hedefleme, istihbarat, keşif ve gözetleme, hava-hava ve hava-yer görevlerinin üstesinden gelmektedir.

Bahse konu pod, dünya çapında 1.500’den fazla teslim edilmiştir ve ABD Hava Kuvvetleri ve çok uluslu F-2, F-15, F-16, F-18, A-10, B-1, B-52, Harrier ve Typhoon uçakları dahil olmak üzere birden fazla platformda birlikte çalışabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, FA-50 uçakları için Sniper podu tedarik edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum