Polonya, Bayraktar TB2 SİHA’larında Osprey 30 AESA radar kullanıyor

Polonya’ya ait Leonardo’nun Osprey 30 AESA radarını kullanan Bayraktar TB2 SİHA’nın görselleri paylaşıldı. Polonya’nın yerel savunma medyasına göre Osprey 30, halihazırda Bayraktar TB2’ye entegre edildi.

 

IDEF’23 savunma sanayii fuarında Defence Turk tarafından Leonardo’dan Bayraktar TB2’ye AESA radar entegrasyonu üzerine çalışmaların halen devam ettiği bilgisi edinilmişti. AESA radarların güç ve soğutma gereksiniminden dolayı Bayraktar TB2’ye entegre edilip edilemeyeceği üzerine soru işaretleri bulunmaktaydı.

Osprey 30

Leonardo’nun ölçeklenebilir Osprey radar ailesinin en küçük üyelerinden biri olan Osprey 30, kapladığı alan olarak taktik ile üzeri sınıf İHA’lardaki elektro optik sistemleriyle benzer bir alanı kaplamaktadır. Radarın genel özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır:

 

  • SAR ile Haritalama
  • Hareketli Hedef Tespiti
  • Hava-Deniz, Hava-Yer ve Hava-Hava Gözetleme Modları
  • Radarları bütünleşik veya gövdeye dağıtık olarak kullanma imkanı

Bayraktar TB2 dışında Osprey 30; Norveç Sahil Güvenliği’nin Arama-Kurtarma helikopterlerine, İngiliz Sahil Güvenliği’nin deniz karakol uçaklarına ve ABD Donanması’nın MQ-8C Fire Scout RİHA’sına (Rotorlu İHA) da entegre edilmiştir.

WB Group’tan Warmate TL’nin Bayraktar TB2’den kullanımı üzerine sunum kesiti

Polonya’nın Bayraktar TB2 SİHA’larda ekipman konusunda üzerinde çalıştığı bir diğer değişiklik ise mühimmatları kapsıyor. MAM-L ve MAM-C’ye bir alternatif olarak Polonya’nın Warmate TL dolanan müimmatları Bayraktar TB2’den kullanma isteği de bilinmekteydi. Warmate’in katlanır kanatlı türevi olan ve 1.4 kg harp başlığı (Parçacık Tesirli/Zırh Delici/Eğitim) taşıyabilen Warmate TL, havada 30 dakika boyunca kalabiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, Bayraktar TB2 SİHA’larında Osprey 30 AESA radar kullanıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum