NATO birimleri Finlandiya’nın Freezing Winds Tatbikatı’na katıldı

Baltık Denizi’nde Finlandiya Donanması’nın düzenlediği Freezing Winds Tatbikatı’na NATO birlikleri de katılım sağladı.

22 Kasım – 2 Aralık tarihleri ​​arasında Baltık Denizi’nde Finlandiya Donanması’nın düzenlediği Freezing Winds Tatbikatı’na NATO Daimi Denizcilik Grubu 1 (SNMG1) ve Daimi NATO Mayın Karşı Tedbirler Grubu 1 (SNMCMG1) katılım sağladı. NATO tarafından yapılan basın açıklamasında:

“NATO ortağı ülke Finlandiya’nın en büyük deniz tatbikatlarından biri olan Freezing Winds, hem Finlandiya Donanması’na hem de katılımcı ülkelere ve NATO’ya, Baltık Denizi bölgesinde deniz emniyetinin ve güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunan değerli eğitim fırsatları sundu. Tatbikatta çok uluslu ortak güçler arasındaki birlikte çalışabilirlik üzerinde duruldu.”

ifadelerine yer verildi

Hollanda Kraliyet Donanması Komutanı Jeanette Morang ise yaptığı açıklamada:

“Finlandiya Donanması ile işbirliği güçlü olmaya devam ediyor. İletişim söz konusu olduğunda elbette her zaman zorluklar vardır, ancak tam da bu yüzden eğitim alıyoruz – gelişmek için. Kendi bakış açımızdan, sadece katkıda bulunmak değil, aynı zamanda bu tatbikatta Finlandiya’ya özgü bölgesel denizcilik sorunları hakkında daha derin bir anlayış geliştirmek için öğrenmek istedik.”

ifadelerinde bulundu.

Finlandiya Körfezi ve Takımadalar Denizi bölgelerindeki tatbikat boyunca 23 gemi ve yaklaşık 5.000 asker farklı senaryolara katıldı. Tatbikat, katılımcılara hava savunmasından mayın karşı önlemlerine ve denizaltı savaşından karşı yüzey önlemlerine kadar çok çeşitli deniz savaşı becerilerinde zorlu bir program sağladı.

Bölgesel topografya ve mevsimsel hava koşulları da deniz seyrüsefer açısından yoğun eğitim fırsatları sağladı. Tatbikata Finlandiya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Litvanya, Hollanda, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri katıldı.

SNMG1 ve SNMCMG1, İttifak kararlılığı ve toplu savunma taahhüdü ile ilgili güvence önlemlerini desteklemek ve bölgedeki deniz güvenliğini artırmak için Baltık Denizi’nde konuşlandırılmıştır. Rutin liman ziyaretleri NATO’nun Müttefiklerle olan ilişkisini güçlendirir ve herkes için emniyetli ve emniyetli bir deniz ortamının korunmasına yardımcı olur.

Şu anda SNMG1, Hollanda Kraliyet Donanması bağlısı HNLMS Tromp (F803) ve Danimarka Kraliyet Donanması’na bağlı HDMS Esbern Snare’den (F342) oluşuyor. Bu kapsamda Norveç Kraliyet Donanması’na bağlı HNoMS Maud (A530), 28 Kasım’da USS Paul Ignatius’a (DDG 117) ikmal yaptıktan sonra üç aylık konuşlandırmanın ardından gruptan ayrılmıştı.

SNMCMG1 ise şu anda Alman Donanması’na bağlı FGS Mosel (A512), FGS Sulzbach-Rosenborg (M1062) gemilerini ve Fransız Donanması gemisi FS Croix Du Sud’u (M646) içermektedir.

Baltık Denizi bölgesi, tüm komşu ülkeler için büyük stratejik öneme sahiptir. Altı Müttefik ülkenin Baltık Denizi’ne sınırı olduğundan, bölgedeki işbirliği NATO için özel bir öneme sahiptir. NATO, anlaşma yükümlülüklerine uygun olarak güvenilir ve yetenekli bir savunma kabiliyetini sürdürmek için Baltık Denizi’nde deniz kuvvetleri konuşlandırıyor.

Kaynak: DefenceTürk

NATO birimleri Finlandiya’nın Freezing Winds Tatbikatı’na katıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum