MÜREN Denizaltı Yönetim Sistemi’ne yurt dışından talep

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Açık ve Net programında devam etmekte olan savunma sanayii projeleri hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Habertürk’te katıldığı Açık ve Net programında devam etmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Yayında MÜREN Denizaltı Yönetim Sistemi’nin öneminden ve projeye yurt dışından gelen talepler hakkında açıklamalarda bulunan Mandal, konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

“MÜREN Denizaltı yönetim sistemini Almanya’dan ithal ediyorduk ve ne yazık ki bir aşamadan sonra ithal edemez noktaya geldik. TÜBİTAK BİLGEM’in mühendisleri büyük bir gayretle yönetim sistemini yapılar. Müttefik dost bir ülke de Almanya’dan ithal ediyordu, şuan onlara da biz vereceğiz.

Bu bizim için hem ekonomik anlamda fırsat alanı hem de müttefiklik anlamında. Küresel görünürlük anlamında da çok kıymetli. Şuan TÜBİTAK denizaltı sisteminde kendi yönetim sistemini oluşturabiliyor. Bunun altında çok ciddi bir yazılım var, bu satın alabileceğiniz bir şey de değil. Bu bir akıl. Bu akıl bir günde transfer edilemiyor. Yaklaşık 3 yılda tamamlandı.”

Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN)MÜREN, Aralık 2022’de denizaltılarımıza entegre edilerek envantere girmişti

Denizaltı savaş yönetim sistemlerinde yurt dışına bağımlılığı sona erdiren Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN), ilk denizaltılara entegre edilerek envantere girmişti. 2022 yılında yaşanan gelişmeleri resmi Twitter hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı,

Kaynak: DefenceTürk

MÜREN Denizaltı Yönetim Sistemi’ne yurt dışından talep Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum