Mısır ilk Meko A-200 EN tipi fırkateynini teslim aldı

ThyssenKrupp Marine Systems tarafından inşa edilen Meko A-200 EN tipi fırkateynlerden ilki olan AL-Azız 904 fırkateyni, Mısır Donanması’na teslim edildi.

ThyssenKrupp Marine Systems tarafından Mısır Donanması için inşa edilen Meko A-200 EN tipi fırkateynlerden ilki AL-Azız 904, teslim edildi. Sipariş kapsamında 4 adet Meko A-200 EN tipi fırkateyn inşa edilecek olup bunlardan 3’ü Almanya’da, 1 tanesi ise İskenderiye tersanesinde inşa edilecek. Teslimatı gerçekleşen AL-Azız 904 fırkateyni imzalar atıldıktan 38 ay sonra teslim edilmiş oldu.

Ek olarak geminin teslim töreninde 2. geminin ismi de belirlendi. Geminin ismi Mısır Donanması Genelkurmay Başkanı Koramiral Eşref İbrahim Atwa tarafından  “AL-QADEER” olarak belirtildi. Koramiral Eşref İbrahim Atwa törende yaptığı açıklamada:

“Dost Almanya Cumhuriyeti’ne, diğerlerinin örnek alacağı yapıcı ilişki için minnettarım. Almanya, deniz yeteneklerimizi geliştirmek için gereken güncel teknolojiyle Mısır’ı her zaman desteklemektedir. Yüksek verimli 209 denizaltılarında da görüldüğü gibi, uzun soluklu ve başarılı bir işbirliği geçmişimiz var. İşbirliğimiz sadece yeni gemiler inşa etmekle sınırlı değildi, aynı zamanda mürettebatımızın yeni ileri teknolojiyi özümsemesi için ileri eğitimi de kapsayacak şekilde genişletildi.”

ifadelerinde bulundu.

Meko A-200 EN tipi fırkateynlerden ilki olan AL-Azız 904 fırkateyni

Thyssenkrupp Marine Systems CEO’su Oliver Burkhard törende yaptığı açıklamada ise,

Bu rekor zaman çizelgesi, yalnızca Mısır Donanması ve thyssenkrupp Deniz Sistemlerinin bu kadar uzun ve güvenilir bir ortaklığa sahip olması nedeniyle mümkün oldu. Stratejik program, müşterimizle açık ve işbirliğine dayalı bir diyaloğa dayanmaktadır ve bu projenin başarısına katkıda bulunmak için gösterdikleri yorulmak bilmez çabalarından dolayı müteşekkiriz.”

ifadelerini kullandı.

MEKO A-200 Fırkateyni

MEKO A-200, ünlü MEKO 200 sınıfı genel maksat fırkateninin devamı niteliğindedir. Fırkateynin 4 boyutta harp kabiliyeti bulunmaktadır; denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi, su üstü savunma harbi ve kimyasal ve biyolojik savunma. MEKO A-200 aynı zamanda tüm genel görev ve operasyon yelpazesi için tasarlanmıştır: devriye ve tecrit, özel kuvvet operasyonlarının desteklenmesi, arama kurtarma ve insani operasyonlar.

Bu fırkateynler CODAG-WARP tahrik sistemi, çapraz bağlanabilir dizel motorlardan güç alan iki CPP pervane şaftına ek aks, gaz türbini tahrikli su jeti gibi gelişmiş özelliklere sahiptir. Geminin diğer öne çıkan özellikleri arasında azaltılmış radar, kızılötesi, akustik ve manyetik izi gösterilmektedir.

Öne çıkan denize dayanıklılık ve taktik hareketlilik özellikleri büyük ölçüde azaltılmış sapma ve yön dengesi için mono-hull dizaynına dayanmaktadır. 16 metreden fazla tam genişlik ve kanat stabilizörleri fırtına durumu 6’da helikopter operasyonlarının icra edilmesine olanak sağlamaktadır.

Temel Özellikler uzunluk 121 metre tam genişlik 16.3 metre draft 4.4 metre deplasman 3.700 ton maksimum sürat ›29 knot menzil 7,200 nm/16 kn

Kaynak: DefenceTürk

Mısır ilk Meko A-200 EN tipi fırkateynini teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum