Milli Muharip Uçak, süpersonik hızlarda seyir yapacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Habertürk canlı yayınında Güntay Şimşek ve Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına katıldı. TUSAŞ’ın geliştirdiği ürünleri sunan Temel Kotil, Milli Muharip Uçak ile ilgili açıklamalarda bulundu. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak’ın süpersonik hızlarda seyir yapacağını açıkladı:

“Beşinci nesil savaş uçaklarında Supercruise diyoruz ona. Süpersonik hızda savaşabilmesi gerekiyor. F-16’lar ve 4.nesil Eurofighter veya Rafele Fransız uçakları Supercruise yapamıyorlar. Savaşacakları zaman subsonic ses altına iniyorlar yani saatte 8-9 kilometreye iniyorlar, savaşıyorlar kaçmak istedikleri zaman süpersonike çıkıyorlar. Motorlar iki kademe oluyor birinci ve ikinci. İkinci çalışıyorlar, ikinciyi çalıştırdığın zaman bu sefer süpersonik oluyor ama yakıtı yutuyor çünkü verimli değil güzel yapılmamış. O da 7-8 dakika uçabiliyor. Bizimki saatlerce uçuyor, süpersonik uçuyor.” 

Milli Muharip Uçak (MMU)

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geçtiğimiz günlerde TRT HABER yayınına konuk olmuştu. Bahse konu yayında sektördeki projeler hakkında açıklamalarda bulunan Demir, Milli Muharip Uçak (MMU) hakkındaki son gelişmelerden de bahsetti. Demir şu ifadeleri kullanmıştı:

“(MMU) Onay verecek arkadaşlarımızın onayı sonrası uçacak. Hedefimiz en kısa zamanda uçması, 1 seneyi bulabilecek bir süreç. Onu da geçebilir. Uçuş meselesi çok kritik. Gerek Milli Muharip Uçak gerek helikopterlerimiz için olsun motor geliştirme projelerimiz devam ediyor.”

Kaynak: DefenceTürk

Milli Muharip Uçak, süpersonik hızlarda seyir yapacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum