Milli Muharip Uçak hangardan çıktı!

Milli Muharip Uçak program takvimine uygun olarak 18 Mart tarihinden önce hangardan çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, program takvimine uygun olarak 18 Mart tarihinden önce hangardan çıktı. Gelişmeyi resmi Twitter hesabından duyuran Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, şu ifadeleri kullandı,

“Şehitlerimizin aziz hatırasına!  Milli Muharip Uçak’ımızı 18 Mart’ta hangardan çıkaracağız demiştik. Uçağımız bugün pistin başında! Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inşallah gök vatanımızda süzülmesine de şahit olacağız.”

 

Milli Muharip Uçak sona yaklaşıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, A Haber’e açıklamalarda bulunmuştu. Bu kapsamda Milli Muharip Uçak’ın hangardan çıkışı için 18 Mart 2023 tarihine hazır olunduğunu belirten Kotil,

“18 Mart tarihinde hangardan çıkarma sözümüz var. Tabi 18 Mart tarihini beklememize gerek yok. Bir çok şey öğrendik. Baya toparladık. Büyüklerimiz ne zaman tören yapmak isterse biz hazırlığımızı bitirmek üzereyiz. Başında çok zor gözüken bir iş ilerledikçe kolaylaşıyor. Bunu öğrendik.

MMU 60 kişi ile başladı. Şu anda 1300’den fazla TUSAŞ’ın mühendisi var. Diğer firmalarımızı da katarsak 2000 kişi hizmet veriyor. Tasarımda çok zorlandık ancak imalat çok hızlı ilerledi. Bu durum TUSAŞ’ın geçmiş yıllarda Airbus’a ve Boeing’e çalışması sonucu oldu.”

ifadelerini kullanmıştı

Milli Muharip Uçak iniş takımlarına kavuşmuştu

Milli Muharip Uçak’ın iniş takımları TUSAŞ’a teslim edilmişti. Bu kapsamda Milli Muharip Uçak’ta kullanılacak iniş takımları TUSAŞ ve ALTINAY iştiraki olan TAAC tarafından yerli ve milli olarak üretilmektedir. Gelişmeyi duyuran TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, MMU’nun 20 Aralık 2022 itibariyle iniş takımları üzerinde olacağını açıklamıştı. Ardından MMU’nun motorunun da takılacağını belirtmişti.

Bu kapsamda Kotil gelişmeyi şu şekilde duyurmuşu:

“TAAC firmamız iniş takımlarını yapıyor. Koca bir kütleyi taşıyacak bunlar 8 ton. Bunu üretmemiz çok kritik. Motoru da yerli olarak yapacağız inşallah. İlk uçaklarımızda F-16 motorlarını kullanacağız. 2028’de Türk motorumuz gelecek inşallah. Uçuş bilgisayarını BİLGEM yapıyor. Bu uçak yüzde yüz milli.”

AirTürk Haber tarafından yapılan paylaşımda ise Milli Muharip Uçak, iniş takımları üzerinde görüntülenmişti. Bu kapsamda MMU’nun altında kullanacağı mühimmatlar da görüntülenmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Milli Muharip Uçak hangardan çıktı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum