Litvanya’dan MINIMI Mk3 makineli tüfek ve Carl-Gustaf M4 GTT tedariki

Litvanya Savunma Bakanlığı FN Herstal MINIMI 7.62 Mk3 makineli tüfek ve Carl-Gustaf M4 geri tepmesiz top tedarik edecek

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Malzeme Ajansı, hayati önem taşıyan silahların ve Litvanya’nın savunma yeteneklerini güçlendirmek için Litvanya Silahlı Kuvvetleri stoklarına yatırım peşinde. Bu doğrultudaki son satın alma, Carl-Gustaf M4 geri tepmesiz top ve FN MINIMI 7.62 hafif makineli tüfekler için yeni bir mühimmat grubu oldu.

FN Herstal MINIMI 7.62 Mk3 makineli tüfek

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Litvanya Savunma Malzemesi Ajansı, geçen ay Belçikalı üretici FN Herstal ile bir FN MINIMI 7.62 satın alma sözleşmesi imzaladı. 7,62×51 mm FN Minimi MK 3 hafif makineli tüfekleri, yedek namlularını, temizleme kitlerini, kemer ve askı çantalarını kapsayan sözleşmenin tutarı 34 milyon euro.

FN MINIMI 7.62 hafif makineli tüfek, şu anda Litvanya Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan KSP-58, FN MAG ve MG3’ten daha hafif ve daha gelişmiş bir modeldir. MINIMI 7.62 sistemi, günün karanlık saatlerinde bile atış hassasiyetini ve etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için kullanılabilen optik parçalara sahiptir. Satın alınan MINIMI 7.67’lerin ilk partisi bu yıl Litvanya’ya teslim edilecek.

FN Herstal MINIMI 7.62 Mk3 ( Kaynak : FN Herstal)

Ocak ayında Savunma Malzeleri Ajansı, 2021’in sonlarında imzalanan uzun vadeli bir sözleşme temelinde İsveçli üretici Saab Dynamics AB’ye farklı Carl-Gustaf tanksavar silah mühimmatları siparişi verdi.

Sözleşmeye göre, Litvanya 7 yıllık süre içerinde  60 milyon değerinde Carl-Gustaf mühimmatı satın alacak.  Bu yıl sipariş edilen parti, 2024-2025’te Litvanya Silahlı Kuvvetlerine ulaşacak. Yüksek verimliliği ile bilinen Carl-Gustaf tanksavar sistemini, birim manevra desteği ve zırhlı araçların etkisiz hale getirilmesi için kullanılıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Litvanya’dan MINIMI Mk3 makineli tüfek ve Carl-Gustaf M4 GTT tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum