Leopard 2 tankları için Ukrayna’ya simülatör tedariki

Kanada’dan Ukrayna’ya Leopard 2 tankları için eğitim simülatörü tedariki.

Kanada, Ukrayna’ya teslim edilecek olan Leopard 2 tankları için eğitim simülatörü göndererek destek sağladı. Bu bağlamda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerlerini eğitmek üzere Polonya’da üç adet Leopard 2 eğitim simülatörü konuşlandırıldı. Konuya ilişkin Kanada Savunma Bakanı Anita Anand şu ifadeleri kullandı,

“Polonya’ya teslim ettiğimiz sekiz Leopard 2 tankına ek olarak Kanada, Ukraynalı mürettebatın tank operasyonu ve taktikleri konusunda eğitilmesine yardımcı olmak üzere üç Leopard atış simülatörü konuşlandırmıştır. Ukrayna’ya desteğimiz çok yönlüdür ve devam edecektir.”

En plus des huit chars Leopard 2 que nous avons livrés à la Pologne, le Canada a déployé trois simulateurs de tir Leopard pour aider à former les équipages ukrainiens au fonctionnement et à la tactique des chars.

 

Simülatörler tank mürettebatının eğitimi, özellikle de yükleyici, tank komutanı ve topçunun ana unsurları üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır.

Savunma Bakanı Anand yaptığı açıklamada Kanada’nın savaştan zarar gören Ukrayna’nın Rus işgaline karşı göstermiş olduğu savunmasına destek olmak üzere Ukrayna’ya söz verdiği 8 adet Leopard 2 tankının komşu Polonya’ya ulaştığını söyledi.

(Görsel: RCAF Operations)

Ottawa, Şubat ayında Kiev’e teslim etme sözü verdiği tank sayısını iki katına çıkaracağını bildirmişti. Anand konuya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı,

“Kanada’nın Ukrayna’ya vermeyi vaat ettiği Leopard-2 tankları Polonya’ya ulaştı. Ukrayna’nın yanında olmaya ve Ukraynalılara bu savaşta mücadele etmeleri ve kazanmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlamaya devam edeceğiz”

Almanya ve İngiltere geçtiğimiz ay Ukrayna’ya 18 adet Leopard ve 14 adet Challenger 2 tankı teslim etti. Bahse konu bu tanklar Ukrayna birliklerinin eğitimlerini tamamlamalarının ardından cephede kullanılmaya hazır haldedir.

Kaynak: DefenceTürk

Leopard 2 tankları için Ukrayna’ya simülatör tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum