KHABIAR Korveti denize inmeye hazırlanıyor

Pakistan isterilerine göre özelleştirilerek Türk tersanelerinden 4 adet inşası talep edilen PN MİLGEM gemilerinin inşa süreçleri devam ediyor.

Pakistan Donanması’nın kabiliyetlerini arttırmak amacı ile ASFAT A.Ş. yükleniciliğinde başlanılan PN MİLGEM projesinin 3. gemisi olan Khabıar korveti denize indirilmeye hazırlanıyor. Defence Turk tarafından edinilen bilgilere göre Khabıar,  25 Kasım 2022 Cuma günü denize indirilecek. Khabıar korveti, 30 Nisan 2021’de İstanbul tersanesinde kızağa konmuştu.

Konu ile ilgili ASFAT A.Ş. Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Türkiye tarihin tek kalemde gerçekleşen en büyük savunma sanayi ihracat projesi PN MİLGEM’in 3. gemisi PNS KHABIAR mavi sularla kavuşmaya hazır! Türkler övünmekte çok haklı! ” ifadelerinde bulunuldu.

PN MİLGEM Projesi

Türk Donanması için yerli ve mili imkanlarla tasarlanıp geliştirilen MİLGEM projesi meyvelerini verirken Pakistan da kendi donanması için bu gemilerden sipariş vermişti. Pakistan’ın sipariş verdiği gemilerde Pakistan Donanması’nın isterlerine göre gemi tasarımında değişiklikler yapılarak PN MİLGEM projesini ortaya çıkmıştır.

PN MİLGEM’lerde  2 adet 6’şar hücreli satıhtan Havaya Güdümlü Mermi Sistemi, 2 adet 3’er lançerli satıhtan satıha Güdümlü Mermi Sistemi, 76 mm Ana Batarya Top, Torpido Fırlatma Sistemi, Yakın Hava Savunma Sistemi, 2 adet 25 mm Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi (STOP), Karinaya Monteli Sonar, Torpido Karıştırma / Aldatma Sistemi (TKAS) gibi sistemlerinin kurulacağı açıklanmıştı.

PN MİLGEM projesi kapsamında üretilecek gemiler:

• PNS Babür

• PNS Badr

• PNS Khaibar

• PNS Tarıq

olacak.

Kaynak: DefenceTürk

KHABIAR Korveti denize inmeye hazırlanıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum