Kalashnikov, AK-12 saldırı tüfeğinin yeni sürümünü tanıttı

Rus hafif silah üreticisi Kalaşnikof, Rus ordusu için geliştirdiği AK-12 saldırı tüfeğini Ukrayna’dan gelen geri bildirimler ile güncelledi. Önümüzdeki yıl üretime geçeceği iddia edilen silahta, dipçik, namlu ucu, nişangah ve atış modu değiştirici yenilendi silaha AK-12M1 adı verildi.

AK-12M’nin dipçiği yeni bir yanak ayarlı katlanabilir dipçik ile değiştirildi ve atış modu değiştirici AK-12SP’den alındı. Namlu freni değiştirilerek AK-19’daki gibi yeni alev gizleyici takıldı. Klasik AK-12 nişangahı kaldırılarak Valmet Rk serisi ve Galil gibi katlanabilir açıklıklı nişangah ile değiştirildi. Yeni eklenen atış modu değiştiricide  yarı otomatik, 2’li seri atış ve otomatik atış modlarına geçilebiliyor.

AK-12M1 yeni selektörü

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde kullanılan AK-12 çok büyük sorunlar yaşamıştı. Bu sorunlar genel manada üretim kalitesinden kaynaklıydı. Silah çatışma sahasından gelen geri bildirimlere göre kozmetik olarak geliştirildi ancak silahın namlu, mekanizma takımı ve tetik grubu açısından değişmedi.

Kalashnikov tarafından geliştirilip üretilen ve 5.45×39 mm mühimmat kullananan AK-12’nin 7.62×39 mm ve 5.56×45 mm mühimmat kullanan AK-15 ve AK-19 türevleri de mevcuttur. AK-47 ve AK-74 ailesiyle paralel olarak AK-12’de uzun darbe (long stroke) gaz piston sistemi yer almaktadır. Yerini aldığı AK-74M’ye göre modülerlik açısından iyileştirmelere de sahip AK-12, standart olarak pikatini raya ve teleskopik dipçiğe sahip.

Kaynak: DefenceTürk

Kalashnikov, AK-12 saldırı tüfeğinin yeni sürümünü tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum