K2PL tankları ve K9 obüsleri Polonya’da üretilecek

Güney Kore ve Polonya arasında yapılan anlaşmaya göre K2PL tankları ile K9 kundağı motorlu obüsler Polonya’da üretilecek.

Güney Koreli şirket Hyundai Rotem ve Polonyalı şirket Polska Grupa Zbrojeniowa arasında anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre K2PL tankları Poznan’daki Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne askeri fabrikasında üretilecek.

Anlaşmayla birlikte K2 tanklarının üretimi için Güney Kore-Polonya ortaklığı girişimi kuruldu. Bu girişim ile birlikte Güney Kore tankları ile obüs sistemleri yerel bir şekilde Polonya’da üretilecek. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından itibaren askeri gücünü arttırmayı hedefleyen Polonya, alternatif güç olarak Güney Kore ile askeri ilişkiler kuruyor.

K2PL Görsel: Korean Defense Blog

Yapılan anlaşma ile birlikte Polonya şirket Polska Grupa Zbrojeniowa ilk başta tankları monte edecek. Sonrasında gövde ve taret, şasi, top parçaları ve otomatik doldurucuları ile birlikte diğer tank bileşenlerinin üretimini yapacak. Anlaşma ayrıca yaşam döngüsü boyunca Polonya’da üretim, onarım ve bakım hizmetlerinin sağlanması için gerekli teknik ve altyapısal koşulları içeriyor. Üretim ile birlikte Polonya’da üretilen tank ve obüslerin 3.ülkelere ihracatı için de mutabakata varıldı.

K2PL tankları ile birlikte K9 obüslerin üreticisi Hanwha Defence ile Polonyalı şirket Huta Stalowa Wola SA arasında anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde ilk etapta K9PL obüslerin entegrasyonu ve montajı ikinci etapta ise K9PL obüslerinin Polonya’nın Stalowa Wola kentinde bulunan HSW fabrikalarında üretilmesi kararı alındı.

Güney Kore ve Polonya 2022 Temmuz’da anlaşma imzalamıştı

Polonya, Güney Kore ile K2 Black Panther tankı, K9 Thunder obüsü ve FA-50PL uçakları için bir kontrat imzalamıştı. 2022 yılının sonunda sipariş verilen obüslerin ve tankların ilk partisi Polonya’ya ulaşmıştı. Polonya, Kore’den toplam 1000 adet K2PL tankı alacak.

İlk 48 adet K9 obüsünden sonra 600 adet daha obüs alacak olan Polonya’ya ikinci teslimat 2024 yılında yapılacak ve 2026 yılından itibaren Polonya’da K9 obüsü üretilecek. 48 adet FA-50, uçağı Polonya Hava Kuvvetleri’nin isteğine göre özelleştirilmiş olacak. Bu yüzden uçaklar FA-50PL olarak adlandırılacak.

Kaynak: DefenceTürk

K2PL tankları ve K9 obüsleri Polonya’da üretilecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum