Japonya, yeni FFM fırkateynlerinin inşası için seçimini yaptı

Japonya, yeni FFM fırkateynlerinin inşası için Mitsubishi Heavy Industries’i seçti.

Japonya Savunma Bakanlığı, yeni FFM fırkateynleri inşa etmek için Mitsubishi Heavy Industries’i seçti. Navy Recognition tarafından yapılan habere göre Japan Marine United ise alt yüklenici olarak seçildi.

“FFM” terimi, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (JMSDF) içinde, “Mayın” ve “Çok Amaçlı” niteliklerini geleneksel “Fırkateyn” ile harmanlayan ayrı bir gemi kategorisini temsil etmektedir. FFM, geleneksel bir muhripten (Japonca’da 護衛艦) daha kompakt olan ancak yeni yeteneklerle donatılmış çok işlevli bir fırkateyn sınıfı olarak bilinmekte.

FFM, geleneksel JMSDF muhripleri tarafından gerçekleştirilmeyen bir görev olan mayın döşeme ve süpürme yeteneğine de sahiptir. Ayrıca yeni nesil FFM’ler, kompakt tasarımı, maliyet verimliliğini ve azaltılmış mürettebat gereksinimlerini vurgulamaktadır.

FFM-1 JS Mogami ve FFM-2 JS Kumano

Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı belgeye göre yeni FFM’de birçok ek donanım yer alacak. Naval News tarafından yapılan habere göre ilk olarak geminin ön kısmına Dikey Fırlatma Sistemi (VLS) kurulacak. Geminin hava savunması için ise Raytheon üretimi ESSM veya A-SAM kullanılması planlanıyor. Bu bağlamda geminin denizaltı savunma harbi için ise Type 07 VL-ASROC ile donatılması bekleniyor.

Yeni FFM’nin standart deplasmanı, Mogami sınıfının 3.900 ton deplasmanına kıyasla artış göstererek yaklaşık 4.880 ton olacak. Bu kapsamda geminin uzunluğu yaklaşık 142 metreye, genişliği ise yaklaşık 17 metreye kadar genişletilecek. 10 adet yeni FFM’nin inşa edilmesi ve genel inşaat maliyetlerinin yakında yayımlanacak 2024 Mali Yılı bütçe talebinde açıklanacağı bildirilmekte.

Kaynak: DefenceTürk

Japonya, yeni FFM fırkateynlerinin inşası için seçimini yaptı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum