İsrail’den İsviçre’ye Hermes İHA teslimatı

İsrail merkezli Elbit Systems, İsviçre’ye Hermes İHA teslimatı gerçekleştirdi.

İsrail merkezli Elbit Systems, İsviçre Hava Kuvvetleri’ne Hermes İHA teslimatı gerçekleştirdi. Elbit Systems’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre İsviçre Hava Kuvvetleri yeni bir Hermes Starliner insansız hava aracı filosu kurdu. Konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda,

“İsviçre Hava Kuvvetleri Hermes Starliner İHA’nın yeni filosunu kurdu. Starliner, dünyada ayrım yapılmamış bir sivil hava sahasında uçma sertifikasına sahip insansız hava aracıdır.”

ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamda 6 adet Hermes İHA Emmen Hava Üssü’nde konuşlandırılacak. Konuşlandırılan İHA’lar 2023 yılında tam olarak operasyonel hale gelecek. İHA’ların ilk uçuş testi 2022 yılının Haziran ayında gerçekleştirilmişti.

Elbit Systems’den adı açıklanmayan uluslararası müşteriye 72 milyon dolarlık İHA tedariki

İsrail merkezli Elbit Systems, 14 Kasım 2022 tarihinde uluslararası bir müşteriye Hermes 900 İnsansız Hava Aracı (İHA) tedarik edeceğini açıklamıştı. 72 milyon dolar değerindeki anlaşma kapsamında söz konusu ülkeye eğitim desteğinin de sağlanacağı ve sözleşmenin iki yıllık bir süre içinde gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Sözleşme kapsamında Elbit Systems’in SkEye Geniş Alan Gözetleme sistemi, SPECTRO XR çok spektral Elektro-Optik faydalı yük, Uydu İletişimi, Sinyal İstihbaratı (SIGINT) faydalı yükleri ile donatılmış Hermes 900 İHA’yı adı açıklanmayan bir ülkeye tedarik edeceği aktarılmıştı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elbit Systems Aerospace Genel Müdürü Yoram Shmuely,

“Bu sözleşme, Hermes ailesine olan güvenin kanıtı niteliğindedir. Tüm operasyon alanlarında hızla gelişen tehditleri ele almak için insanlı kuvvetlerle etkin entegrasyon yeteneğine sahip insansız çözümlerimiz için dünya çapında artan talebe tanık oluyoruz.”

ifadelerini kullanmıştı.

(Görsel: İsviçre Ordusu)Hermes 900 İHA

Hermes ailesinin hava araçları bugüne kadar Birleşik Krallık, İsviçre, Kanada, Brezilya, Şili, Meksika ve diğerleri dahil olmak üzere 20’den fazla müşteri tarafından seçilmiştir. Hermes 450 üzerinden geliştirilen Hermes 900, keşif gözetim ve haberleşme rollerini sağlamak için  tasarlanıp, gerektiğinde silahlarla donatılabilmektedir.

Servis irtifası 30.000 ft olan MALE sınıfı İHA Hermes 900, 350 kg’lık faydalı yük kapasitesiyle istihbarat, gözetleme, hedef tespiti ve keşif görevleri gerçekleştirebilmektedir. Maksimum kalkış ağırlığı 1 ton olup, Hermes 450’nin maksimum kalkış ağırlığının iki katıdır. 15 metre kanat açıklığına ve 8.3 metre gövde uzunluğuna sahiptir. 9.100 m (30.000ft) yüksekliğe çıkabilen İHA 36 saat havada kalabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

İsrail’den İsviçre’ye Hermes İHA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum