İsrail’den Hollanda’ya İHA önleme sistemi tedariki

Elbit Systems, Hollanda’ya 55 milyon dolar değerinde ReDrone İHA önleme sistemi tedarik edecek.

İsrail merkezli Elbit Systems, Hollanda’ya 55 milyon dolar değerinde ReDrone İHA önleme sistemi tedarik edecek. Sözleşmenin bir parçası olarak Elbit Systems, ReDrone çözümünün çeşitli mobil ve sabit konuşlandırılmış konfigürasyonlarının yanı sıra Hollanda Ordusu’na lojistik destek paketi ve eğitim de sağlayacak.

ReDrone, Elbit Systems’in gelişmiş DAiR Radarı, muharebe elektronik istihbaratı (SIGINT) sensörleri ve gelişmiş entegre hava resminin yanı sıra üst düzey elektronik taarruz yetenekleri sağlayan COAPS-L elektro-optik (EO) yükünden oluşan birleşik bir Komuta ve Kontrol sistemi tarafından kontrol edilmektedir.

Sistem, korunan alan içinde birden fazla insansız hava aracını aynı anda hızlı bir şekilde algılanmasını ve bulunmasını sağlayan ortak aktif ve pasif sensörlerin ötesinde işlevsellikler sağlamaktadır. ReDrone, hem kentsel hem de kırsal ortamlarda ve çeşitli hava koşullarında gece ve gündüz düşman İHA’larını tespit edebilmek tanımlayabilmek, konumlandırabilmek, izleyebilmek ve etkisiz hale getirebilmek üzerine tasarlanmıştır.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbit Systems Genel Müdürü Oren Sabag, şu ifadelere yer verdi:

“Artan İHA tehdidi, İHA karşıtı çözümlerimize yönelik artan bir talep yaratıyor. Gelişmiş radar, sinyal istihbaratı, elektro-optik ve elektronik harp teknolojilerinden oluşan teknolojimizden yararlanarak, müşterilerimizin ortaya çıkan bu gereksinimi için gelişmiş, açık ve geleceğe hazır bir çözümdür. Bu çözümü sağlamak ve uzun vadeli ortaklığımızı daha da güçlendirmek için Hollanda tarafından seçilmekten büyük gurur duyuyoruz.” 

Kaynak: DefenceTürk

İsrail’den Hollanda’ya İHA önleme sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum