İsrail’den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne tanksavar füzesi tedariki

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), ENOK AB zırhlı araçlarında kullanmak üzere Spike LR2 güdümlü tanksavar füzesi tedarik edecek.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, ENOK AB zırhlı aracında kullanmak üzere EuroSpike konsorsiyumu ile (Rafael Advanced Defence Systems, Diehl ve Rheinmetall) tanksavar füzelerinin satın alınması için bir anlaşma imzaladı. Bahse konu anlaşma, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da düzenlenen DEFEA 2023 savunma sanayii fuarında imzalandı. GKRY’nin kaç adet Spike LR2 tanksavar füzesi alacağı ve yapılan anlaşmanın tutarı hakkında bilgi verilmedi.

DEFENSE ReDEFiNED tarafından yapılan habere göre GKRY, bu sistemle 2021 yılından beri ilgileniyordu. GKRY, tedarik edilecek tanksavar füzeleri Ulusal Muhafızlar envanterinde bulunan ENOK AB zırhlı aracında monte ederek kullanmayı amaçlıyordu. Yapılan anlaşma ile birlikte GKRY, 5.nesil tanksavar füzesi tedarik etmiş oldu.

SPIKE LR2 tanksavar füzesiSPIKE LR2 tanksavar füzesi

Spike LR2,  Spike tanksavar güdümlü füze ailesinin en son varyantıdır ve beşinci nesil bir füze olmakla birlikte, bir çok fırlatma platformuyla uyumludur. Piyade, zırhlı araçlar, saldırı helikopterleri ve deniz platformları üzerine  konuşlandırılmak üzere tasarlanmıştır. Füzenin arkasında dört kanat ve gövdenin merkezinde dört kanat bulunmaktadır.

Kuyruk kanatları uçuş sırasında kılavuzluk sağlarken, orta kısımdaki kanatlar ise stabilizasyon ve kaldırma sağlamaktadır. Silah sistemi, füze ve atış kontrol ünitesine sahip fırlatma tripodundan oluşur. İnsan tarafından taşınabilen füze, 1.2 metre uzunluğa ve 130 mm çapa sahiptir. Füze, soğutulmamış kızılötesi sensörü ve yüksek çözünürlüklü renkli gündüz sensörünü içinde barındıran bir elektro-optik arayıcı başlık ile donatılmıştır.

Füze fiber optik kablo veya radyo frekansı (RF) veri bağlantısı kullanmaktadır. Yapay zeka algoritması tarafından desteklenen arayıcı başlık, birden fazla hedefe karşı hedefe kilitlenmeyi sağlayan akıllı hedef izleme özelliklerine sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

İsrail’den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne tanksavar füzesi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum