İran, Ababil OP füzesini tanıttı

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 9. Uluslararası Askeri-Teknik Fuarı Army-2023, 1.500 Rus savunma kuruluşu ve yedi ülkeden yaklaşık 85 yabancı şirket ve kuruluşun katılımıyla düzenlendi. İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Lojistiği’ne (MODAFL) bağlı Havacılık ve Uzay Sanayii Teşkilatı (AIO), Savunma Sanayii Teşkilatı (DIO), Deniz Sanayii Teşkilatı (MIO) ve Sanayi ve Mühendislik Teftişi (IEI) en son askeri teçhizatlarını sergiledi.

Overt Defense tarafından yapılan habere göre Army-2023’te bu yıl önceki yıllara göre daha geniş bir stant açan İran, ilk kez “Ababil OP” adlı yeni balistik füzesini görücüye çıkardı. Ababil OP füzesi için tasarlanan 8 kutulu yeni fırlatıcı da ilk kez stantta sergilendi. Görünüş olarak İslam Devrim Muhafızları Kolordusu Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından üretilen Zohair (Raad-500) füzesine benzeyen bu yeni füze, 3.7 metre uzunluğa sahip. 240 kilo ağırlığa ve 45 kiloluk savaş başlığına sahip olan bu yeni füzenin menzili ise 86 kilometre.

(Görsel: Ukraine Maps)

İran Savunma Bakanlığı standında sergilenen diğer ürünler arasında Balaban güdümlü füze, Qaem füzesi, Sadid-365 AGM, Almas ATGM, Toophan-5 ATGM, Ghaem PGM, Fateh-110 SRBM ve Nasir AShM yer aldı. İran Savunma Bakanlığı ayrıca Mojajer-6, Karrar ve Arash-2 gibi sistemlerin maketlerinin yanı sıra Saba-248 helikopteri, Yasin eğitim uçağı, Zolfaqar füze fırlatan sürat teknesi, Mowj fırkateyni, Fateh denizaltısı ve Sayyad hava savunma sistemini sergiledi.

Kaynak: DefenceTürk

İran, Ababil OP füzesini tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum