İngiltere’den Türkiye ile ortak denizaltı inşa talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da gençlerle sohbet etti. Star tarafından yapılan habere göre Erdoğan, İngiltere’nin denizaltı yaptırma noktasında işbirliğine gitmek istediğini kaydetti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Bir uçak gemisi montaj olur mu? Elektronik aksamlarında montajlar olabilir. Ama TCG ANADOLU’nun bir defa tamamıyla aksamı Türkiye’nin tersanelerinde yapılmıştır. Bugün Türkiye’nin tersaneleri dünya denizcilik yarışında belli yeri yakalamış olan tersanelerdir.’

ABD’den, Pakistan’dan gelerek fırkateyn yaptıranlar olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yanında uçak gemisi ve denizaltı yaptırmak isteyenlerin de olduğunu ve İngiltere’nin denizaltı yaptırma noktasında iş birliğine gitmek istediğini kaydetti. Erdoğan, denizaltının ötesinde yeni bir adım attıklarını belirterek, “Attığımız yeni adımda da inşallah, biz insansız denizaltı üretme noktasına doğru geliyoruz. Yani teknoloji sürekli kendi kendini yeniliyor.” dedi.

MÜREN Denizaltı Yönetim Sistemi’ne yurt dışından talep

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Habertürk’te katıldığı Açık ve Net programında devam etmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Yayında MÜREN Denizaltı Yönetim Sistemi’nin öneminden ve projeye yurt dışından gelen talepler hakkında açıklamalarda bulunan Mandal, konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

“MÜREN Denizaltı yönetim sistemini Almanya’dan ithal ediyorduk ve ne yazık ki bir aşamadan sonra ithal edemez noktaya geldik. TÜBİTAK BİLGEM’in mühendisleri büyük bir gayretle yönetim sistemini yapılar. Müttefik dost bir ülke de Almanya’dan ithal ediyordu, şuan onlara da biz vereceğiz.

Bu bizim için hem ekonomik anlamda fırsat alanı hem de müttefiklik anlamında. Küresel görünürlük anlamında da çok kıymetli. Şuan TÜBİTAK denizaltı sisteminde kendi yönetim sistemini oluşturabiliyor. Bunun altında çok ciddi bir yazılım var, bu satın alabileceğiniz bir şey de değil. Bu bir akıl. Bu akıl bir günde transfer edilemiyor. Yaklaşık 3 yılda tamamlandı.”

 

Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN)

Kaynak: DefenceTürk

İngiltere’den Türkiye ile ortak denizaltı inşa talebi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum