İngiliz Hava Kuvvetleri’nin MQ-9B Protector İHA eğitimleri başladı

İngiliz Hava Kuvvetleri’nde kullanılacak MQ-9B Protector İHA için ilk pilot, sensör operatörü ve istihbarat koordinatörü eğitimleri başladı. Protector, MQ-9B SkyGuardian’ın İngiltere için geliştirilen bir türevidir.

GA-ASI, her biri pilotlar, sensör operatörleri ve görev istihbarat koordinatörleri dahil olmak üzere sekiz mürettebattan oluşan ilk dört Operasyonel Dönüşüm Birimini eğitiyor. Tamamlandığında, ekipler 31, 54 veya 56 Filonun bir parçası olarak Protector Air sistemini çalıştıracak. Pilotlar ve Sensör Operatörleri için eğitimin 12 hafta sürmesi planlanmıştır. görev istihbarat operatörleri için altı hafta sürmektedir.

Protector RG Mk1 İHA (Görsel: General Atomics Aeronautical Systems)

Eğitimin kapsamı, Çok Spektral Hedefleme Sistemi, Sentetik Açıklıklı Radar (SAR), Görev İstihbarat İstasyonu ve Görevlendirme ve Gerçek Zamanlı Kullanım Sistemi dahil olmak üzere Protector hava aracını ve ekipmanını çalıştırmak için gereken temel becerilere odaklanmakta. Eğitim, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR) sistemlerinde, aletli uçuşta ve Otomatik Kalkış ve İniş Kabiliyetinde hem normal hem de acil durum operasyonları için sağlam temeller oluşturmayı içerir.

MQ-9B, dünyanın her yerindeki müşterilerden büyük ilgi gördü. İngiltere Savunma Bakanlığı, Protector programı için MQ-9B SkyGuardian’ı seçtikten sonra, Belçika Savunma Bakanlığı SkyGuardian için bir sözleşme imzaladı. Japonya Sahil Güvenliği şu anda MQ-9B’yi SeaGuardian kullanıyor. Ek olarak, ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı (AFSOC), üç MQ-9B SkyGuardian için bir sözleşme imzaladı ve bu uçaklar için ilk ABD müşterisi oldu.

Kaynak: DefenceTürk

İngiliz Hava Kuvvetleri’nin MQ-9B Protector İHA eğitimleri başladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum