İngiliz Donanması uçak gemileri için Mojave SİHA’yı deneyecek

İngiliz Kraliyet Donanması, bir İngiliz uçak gemisinde Mojave SİHA’larını denemek için sözleşme yapma niyetini açıkladı

UK Defence Journal’ın haberine göre, İngiliz Kraliyet Donanması herhangi bir İngiliz uçak gemisinde Mojave SİHA’ları denemek için General Atomics’e bir sözleşme verme niyetini açıkladı. İmzalanması muhtemel anlaşmanın değerinin 1.5 milyon Sterlin ve 7 aylık bir süreyi kapsayacağı tahmin ediliyor.

Bu kapsamda General Atomics Mojave İHA’ların yeteneklerini sergilemeyi amaçlayan denemeler üstlenmesi bekleniyor. Birleşik Krallık daha önceden de General Atomics tarafından geliştirilen SkyGuardian İHA ve SeaGuardian İHA’ları tedarik etmişti.

Mojave İHA Görsel: GA-ASI

Birleşik Krallık Kraliyet Donanması’ndan şu açıklama yapıldı:

“İngiliz Donanması, General Atomics Aeronautical Systems Limited (Yüklenici) ile 1.500.000 pound değerinde bir savunma sözleşmesi vermeyi planlıyor. Kısa Kalkış ve İniş Yapan Mürettebatsız Hava Aracı (İHA) eşik kabiliyetini göstermek amacıyla deneme/deney yapmak üzere iş teslimi için 7 aylık bir süreyi kapması hedefleniyor.”

Mojave İHA Görsel: GA-ASI

MQ-1C Gray Eagle’tan türetilen Mojave, ilk olarak GA-ASI tarafından 2021’in sonlarında tanıtıldı. Mojave, C-130’dan çıkarıldıktan sonra 1.5 saat gibi kısa bir sürede kalkışa hazır hale getirilebiliyor. Mojave SİHA’nın üzerinde her iki kanatında 8’er tane olmak üzere toplamda 16 adet Hellfire füzesi taşınabiliyor ancak tam silah Mojave, kısa kalkış gerçekleştiremiyor. GA-ASI, şimdiye kadar, 1 tane Mojave SİHA üretti ve platformun geliştirilme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: DefenceTürk

İngiliz Donanması uçak gemileri için Mojave SİHA’yı deneyecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum