Hollanda’dan Tomahawk seyir füzesi tedariki

Hollanda Donanması, De Zeven Provinciën sınıfı hava savunma fırkateynlerini ve denizaltılarını Tomahawk seyir füzeleri ile donatacak

3 Nisan 2023’te Hollanda Savunma Bakanı Christophe van der Maat, Hollanda Kraliyet Donanması için “deniz saldırısı” yeteneğinin bir parçası olarak Tomahawk satın alma planlarını açıkladı. Hollanda Savunma Bakanlığı, Harpoon teknik bilgilerine göre, Hollanda Donanması’nın saldırı kabiliyetinin Harpoon gemisavar füzelerinin yaklaşık 75 deniz mili olan menzili ile sınırlı olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. Makalede, operasyonel olarak en az 1000 kilometre menzilli füze ihtiyacı nedeniyle uzun menzilli silah temini projesine başlandığı belirtiliyor.De Zeven Provinciën Sınıfı FırkateynTomahawk Seyir Füzesi

Tomahawk füzesinin denizden karaya, denizaltıdan karaya, karadan karaya ve denizden denize (farklı bir aktif radar güdüm alt sistemi kullanılarak) olmak üzere çeşitli tipleri mevcuttur.

 Şu an Amerikan ve İngiliz Kraliyet Donanması’nda kullanımda olan Tomahawk Block IV, önceki modellerden daha uzun bir menzile sahiptir (1000 milin oldukça üzerinde), uçuşun ortasında yeni bir hedefe yönlendirilebilir ve ayrıca savaş alanının görüntülerini fırlatma platformuna geri gönderebilir. Kraliyet Donanması, bugüne kadar füzenin tek yabancı kullanıcısıdır.

Raytheon mevcut Tomahawk Block IV’leri modernize ediyor ve hizmet ömrünü 15 yıl daha uzatmayı planlıyor. Tüm Tomahawk Blok IV’ler, denizdeki gemileri vurabilme (deniz saldırısı rolü) ile daha uzun menzil ve dinamik hedefleme kabiliyeti kazanımı amacı ile Block V’e yükseltiliyor.

  • Block V: Geliştirilmiş navigasyon ve iletişime sahip modernize edilmiş iletişim sistemi
  • Block Va: Denizde hareket halindeki hedefleri vurabilen Blok V konfigürasyonu
  • Block Vb: Daha çeşitli kara hedeflerini vurabilen çok maksatlı savaş başlığına sahip Blok V

Uluslararası alanda, Birleşik Krallık Kraliyet Donanması şu ana kadar ABD dışında Tomahawk seyir füzesinin tek kullanıcısı konumundaydı. Ancak bu, hem Avustralya hem de Japonya’nın Tomahawk füzelerini tedarik etmeye başlamasıyla değişmek üzere.

Kaynak: DefenceTürk

Hollanda’dan Tomahawk seyir füzesi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum