GÜRZ Halkın Karşısında! TEKNOFEST Ankara Kalabalığı

2023 yılında 3 adet yapılacak olan TEKNOFEST’lerden ikincisi 30 Ağustos – 3 Eylül tarihlerinde Etimesgut’taki Lojistik Komutanlığı’nda icra ediliyor. Defence Turk olarak TEKNOFEST Ankara etkinliğini ve festival alanını görüntüleme fırsatı bulduk.

Girişte ilk olarak ASELSAN tarafından geliştirilen GÜRZ Hava Savunma Sistemi ziyaretçileri karşılamakta. IDEF’23 Fuarı kapsamında tanıtılan GÜRZ, mobil bir hava savunma sistemidir. GÜRZ hakkında açıklamalarda bulunan Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük, şu ifadeleri kullanmakta:

“GÜRZ, yerli Pantsir diyebileceğimiz bir ürün. Ancak GÜRZ, Rus menşeili Pantsir’den daha modern bir hava savunma sistemi. GÜRZ, özellikle atış kontrol sisteminden dolayı öne çıkıyor. İlk olarak GÜRZ üzerinde programlanabilir 35 mm bir top var. Bu farklı avantajlar sağlıyor. İkinci avantaj ise füzeler Pantsir’de olduğu gibi MCLOS (Sürekli yerde bulunan radardan bilgi isteyen) değil. Buradaki füzelerin kendi arayıcı başlıkları var. Terminal faza kadar füzeyi yerdeki radar kontrol etse bile terminal fazda füzenin kendi arayıcı başlığı devreye giriyor. Aynı zamanda sistemde AESA radar mimarisi olacak. Bu da önemli bir gelişme.”  

Buna ek olarak VLOG sırasında T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Durumlu da videoya konuk oldu. TEKNOFEST 2023 Ankara’yı değerlendiren Durumlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle 3 büyük şehir 3 büyük TEKNOFEST dedik. İlkini 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da 2 milyon 547 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. 30 Ağustos – 3 Eylül arasında düzenleyeceğimiz 2. TEKNOFEST’imizi ise Ankara’da gerçekleştiriyoruz. Bir aksilik olmaz ise kapanışı da 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştireceğiz. Çok yoğun bir katılım var. 500 bine yakın bir katılımcıya ulaştık ilk gün.”

Kaynak: DefenceTürk

GÜRZ Halkın Karşısında! TEKNOFEST Ankara Kalabalığı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum