Gürbağ Savunma’nın çözümü BAE standında!

Gürbağ Savunma tarafından geliştirilen pan-tilt sistemleri, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Tawazun tarafından kullanılıyor.

Gürbağ Savunma ve Teknoloji A.Ş tarafından geliştirilen çözümler içerisinde pan-tilt sistemleri öne çıkmakta. Çeşitli sensör, kamera, silah vb. sistemlerin hassas biçimde konumlandırılmasında kullanılan sistem, BAE merkezli Tawazun standında sergileniyor.

Gürbağ tarafından geliştirilen ve üretilen GSPT Pan-Tilt serisi özgün bir yazılıma sahip ve tüm protokoller üzerinden haberleşme sağlayabiliyor. Aynı zamanda kendine özgün mekanik tasarımı ile yüksek ağırlıkları düşük gövde ağırlığı ile hareket ettirebiliyor. Sınırsız dönüş imkanına sahip olan GSPT serisi, içerisinde kullanılan elektromekanik aksam sayesinde çok düşük desibellerde çalışabilmekte ve kesintisiz çalışırken ısınma konusunda stabil değerlerini koruyor.

Ayrıca Gürbağ Savunma ve Teknoloji, 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda ürünlerini sergilemekte. Şirket, pan-tilt ve hidrojen itki sistemi alanında milli imkanlarla geliştirdiği özgün ürünleri, katılımcıların ilgisine sunuyor. Gürbağ Savunma ve Teknoloji’nin IDEX 2023’te sergileyeceği ürünler arasında; GSPT-1030, GPST-DUAL-K, GSPT-PENTA, GSPT-EFE, GSPT-U Tipi Lançer bulunuyor.

GSPT-EFE

Yüksek ağırlığa sahip faydalı yükleri düşük enerji sarf ederek üç eksene hareket ettirebilen bir yönlendirme sistemi olan GSPT-EFE, özgün yazılım ve haberleşme protokollerine sahiptir. Deniz ve kara platformlarına entegre edilebilen GSPT-EFE Sistemi; en zor görev koşullarında dahi taşıdığı faydalı yüklerin, yüksek hassasiyetle hedeflerine angaje olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca sistemde, Gürbağ Savunma üretimi olan hidrojen itki sistemi de kullanılmaktadır. Sistemin en büyük avantajı, hareket halindeki platformlara yüksek hassasiyetli ve düşük geri tepmeki angajman kabiliyeti kazandırıyor olmasıdır.

GSPT-U TİPİ LAUNCHER

Gerçekleştirdiği inovasyon sayesinde düşük enerji sarfiyatıyla anlık olarak hidrojen üretilmesini ve üretilen hidrojenin de itici enerji olarak kullanılmasını başaran Gürbağ Savunma Teknolojileri, hidrojen itkili fırlatma sistemleri alanında önemli ürünler geliştiriyor.

Bu ürünler arasında bulunan GSPT-U Tipi Lançer Sistemi, 2 ila 50 kilogram arasında ağırlığa sahip faydalı yükleri fırlatabilmektedir. Hava, kara ve deniz platformlarına entegre edilebilen 8 hücreli GSPT-U Tipi Lançer Sistemi, kullanıcının isterlerine göre özel olarak konfigüre edilebilmektedir.

GSPT-PENTA

Beş eksende kontrol ve yönlendirme kabiliyetine sahip GSPT-PENTA Sistemi, uzay boşluğunda yaptığı elektronik boresight ile üzerinde bulunan elektro-optik faydalı yüklerin aynı hedef üzerinde takip yapabilmesini sağlamaktadır.

İcra edilen görev sonrası mekanik ayarlamalar yapılmasına gerek duymayan GSPT-PENTA’nın, bu özelliğiyle küresel anlamda herhangi bir rakibi bulunmamaktadır. Sıfır boşluk üretilen GSPT-PENTA ürünü, şok ve vibrasyona dayanıklı olarak silah kulelerinde nişangah amaçlı kullanılabilmektedir.

GSPT-DUAL-K

Radar, jammer ve elektro-optik gibi faydalı yüklere özel olarak geliştirilen GSPT-DUAL-K, gövde içerisinde 35mm boşluk bulunan bir kontrol ve hassas yönlendirme sistemidir. Sistemin gövdesinde bulunan 35mm’lik boşluk, taşıdığı faydalı yükler için kablaj ve mekanik montaj hat geçişi olanağı sağlamaktadır.

GSPT-1030

GSPT-1030 Kontrol ve Yönlendirme Sistemi, üzerinde bulunan kamera, sensör, silah ve jammer gibi faydalı yüklerin stabil bir şekilde, istenilen eksende ve istenilen açısal hızda hareket etmesini sağlamaktadır. Sistem, müşteri isterlerine göre özel olarak tasarlanmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Gürbağ Savunma’nın çözümü BAE standında! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum