Gürbağ Savunma afet yaralarını sarmak için çalışıyor

Gürbağ Grup bağlısı Gürbağ Savunma da yüz yılın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilen bölgelerdeki faaliyetlere destek olabilmek için çalışmalarını yürütmeye ediyor.

Gürbağ Grup tarafından afetin ilk gününde yapılan açıklamada AFAD ile koordineli olarak bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek verildiği belirtilmişti. Bölgeye arama kurtarma ekipleri ile birlikte çeşitli illerden 35’ten fazla; kamyon, ekskavatör, kazıcı yükleyici iş makinası, vinç ve jeneratör gibi faaliyetlerde kullanılması planlanan araçlar ve gereçler gönderilmişti.

Bölgede afetten etkilenen vatandaşlar için ise çok sayıda yaşam alanı ve jeneratör gibi sistemlerin ulaştırıldığı aktarıldı. Daha sonra yapılan açıklamada ise başta Hayat, Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere bölgeye 55’ten fazla farklı tiplerde konteyner yaşam alanı, duş / wc vd. gönderildiği ve Hatay, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere bölgede sıcak yemek servisi yapıldığı bilgilerine yer verildi. Ayrıca bölgeye çok sayıda ısıtıcı, battaniye, powerbank, temel gıda ve hijyen malzemeleri gönderildiği ve halen yeni yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edildiği açıklandı.

Gürbağ Savunma,  IDEX 2023’te ürünlerini sergilemişti

Gürbağ Savunma ve Teknoloji, 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda ürünlerini sergilemişti. Şirket, pan-tilt ve hidrojen itki sistemi alanında milli imkanlarla geliştirdiği özgün ürünleri, katılımcıların ilgisine sundu. Gürbağ Savunma ve Teknoloji’nin IDEX 2023’te sergilemiş olduğu ürünler arasında; GSPT-1030, GPST-DUAL-K, GSPT-PENTA, GSPT-EFE, GSPT-U Tipi Lançer yer aldı. Aynı zamanda fuarda BAE’nin savunma tedariklerinden sorumlu Tawazun Konseyi, Gürbağ Savunma pan-tilt sistemini kendi standında sergiledi.

Kaynak: DefenceTürk

Gürbağ Savunma afet yaralarını sarmak için çalışıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum