Güney Kore’den Polonya’ya K9 kundağı motorlu obüs tedariki

Hanwha Defense, Polonya’ya K9 Thunder Kundağı Motorlu Obüs tedarik etmek için sözleşme imzaladı.

Güney Kore merkezli Hanwha Defense, 26 Ağustos 2022 tarihinde Polonya’ya K9 Thunder kundağı motorlu obüs tedarik etmek için sözleşme imzaladı. Yaklaşık 2,4 milyar dolar değerinde olan bu sözleşme, Polonya Silahlı Kuvvetlerinin savunma yeteneklerini güçlendirmek için  temmuz ayı sonlarında imzalanan anlaşmanın ilk aşaması olarak görülüyor.

K9 Thunder kundağı motorlu obüs (Görsel kaynağı: armyrecognition.com)

2022 ve 2026 yılları arasını kapsayan bu anlaşma ile Polonya, K9 Thunder kundağı motorlu obüs (SPH) için eğitim ve lojistik desteğin yanı sıra bir K9 SPH paketi ve 155 mm topçu mühimmatı da tedarik edecek. Bu anlaşma hali hazırda “Güney Kore, Türkiye, Polonya, Hindistan, Finlandiya, Norveç, Estonya, Avustralya ve Mısır” 9 ülke tarafından aktif olarak kullanılan K9 SPH’nin küresel çapta en büyük sözleşmesidir.

Bu kapsamda Polonya’nın kuzeyindeki Morag kasabasındaki bir askeri üste, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ve Hanwha Defense Başkanı Son Jaeil’in katıldığı bir törenle anlaşma imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hanwha Defense Başkanı Son Jaeil,

“Polonya ile bugün imzalanan Yürütme Sözleşmesi, Hanwha Defense ve Polonya arasındaki uzun süredir devam eden ortaklığı ilerletmede önemli bir kilometre taşıdır. Hanwha Defense, Polonya için en güvenilir ortak olacak ve Polonya’nın askeri modernizasyonuna ve yerel savunma sanayisinin büyümesine katkıda bulunmaya tamamen kendini adamış durumda.”

İfadelerini kullandı.

Hanwha Defense’in Denizaşırı İş Birimi Başkan Yardımcısı Lee Boo-hwan ise,

 “Polonya, Hanwha’nın özellikle Avrupa’daki küresel genişlemesi için bir merkez üssü olacak. Amacımız, NATO üyeleri ve Avrupa’daki yerel işletmelerle güven ve işbirliğine dayalı daha güçlü ortaklıklar kurmaktır.”

dedi. Ayrıca Boo-hwan Avrupa pazarındaki ayak izini genişletmek ve Varşova ile ortaklığı daha da sağlamlaştırmak amacıyla yıl sonuna kadar Polonya’da bir iş ofis açılacağını aktardı.

Kaynak: DefenceTürk

Güney Kore’den Polonya’ya K9 kundağı motorlu obüs tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum