GE Aerospace, Hindistan ile F414 motoru için anlaşma imzaladı

GE Aerospace, Hindistan Hava Kuvvetleri için savaş uçağı motoru üretmek üzere Hindustan Aeronautics Limited ile mutabakat zaptı imzaladı

GE Aerospace’in F414 motorları Tejas Mk2’ye güç sağlamak üzere Hindistan’da ortak üretilecek. GE Havacılık Hindustan Aeronautics Limited (HAL) ile Hindistan Hava Kuvvetleri için savaş uçağı motorları üretmek üzere bir mutabakat zaptı mzaladığını duyurdu.

Anlaşma, GE Havacılık’ın F414 motorlarının Hindistan’da potansiyel ortak üretimini içeriyor ve GE Havacılık bunun için gerekli ihracat iznini almak üzere ABD Hükümeti ile çalışmaya devam ediyor. GE Aerospace, Hindistan’da kırk yılı aşkın süredir motor, aviyonik, hizmet, mühendislik, üretim ve yerel kaynak kullanımı dahil olmak üzere sektörde geniş bir katılımla faaliyet gösteriyor.

1986 yılında GE, Hindistan’ın Hafif Savaş Uçağının (LCA) F404 motorları ile geliştirilmesini desteklemek için Havacılık Geliştirme Ajansı ve HAL ile çalışmaya başladı. Daha sonra GE Aerospace’in F404 ve F414 motorları LCA Mk1 ve LCA Mk2 programlarının geliştirme ve üretim programlarının bir parçası oldu. Toplamda 75 adet F404 motoru teslim edildi ve LCA Mk1A için 99 adet daha sipariş verildi. LCA Mk2 için devam eden geliştirme programının bir parçası olarak 8 adet F414 motoru teslim edildi.

Kaynak: DefenceTürk

GE Aerospace, Hindistan ile F414 motoru için anlaşma imzaladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum