Finlandiya’dan 6×6 zırhlı araç tedariki

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Savunma Kuvvetlerine Patria’dan 6×6 zırhlı personel taşıyıcı temini için yetki verdi. Ordu için toplam 91 adet teçhizatlı zırhlı personel taşıyıcı tedarik edilecek. Opsiyonel ek 70 araç alınması hükmünün de yer aldığı alımda, araçların yanı sıra personel ve bakım eğitimleri de yer alıyor.

Tedarik, Letonya, İsveç ve Almanya’nın da yer aldığı Finlandiya liderliğindeki uluslararası CAVS projesi (Ortak Zırhlı Araç Sistemi) kapsamında gerçekleştiriliyor. Patria ile işbirliği içinde ülkeler, Patria’nın 6×6 zırhlı araç platformu üzerinden ortak gereksinimleri karşılayan ve satın alınacak personel taşıyıcı da dahil olmak üzere çeşitli araç versiyonlarını içeren bir tekerlekli zırhlı araç sistemi geliştirecek.

Patria 6 x 6

İhalenin toplam değeri, katma değer vergisi hariç yaklaşık 208 milyon Euro’dur ve yurt içi istihdam etkisi yaklaşık 180 kişi olacaktır. Araç teslimatları 2023 yılında başlayacak. Finlandiya’nın bakış açısından, proje 2060’lara kadar Ordu’nun tekerlekli araçlarının hareket kabiliyetini artıracaktır. Savunma Bakanlığı ile Patria arasında yeni personel taşıma araçları siparişine ilişkin Mutabakat Zaptı 2021 yılında imzalandı.

 Finlandiya 160 adet Patria 6×6 ZPT sipariş edecek

Janes Intel’ın haberine göre Finlandiya, devlet şirketi Patria ile 160 adet zırhlı araç tedarikiyle ilgili sözleşme imzalayacak. Finlandiya’nın Patria 6×6 zırhlı araçları Mart 2023’e kadar sipariş vermesi bekleniyor. Bu kapsamda Finlandiya Savunma Bakanlığı ve Patria, Finlandiya’nın 160 adet Patria aracı siparişi için niyet mektubu imzalamıştı. Verilecek siparişlerin toplam maliyeti hakkında ise açıklama yapılmamıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Finlandiya’dan 6×6 zırhlı araç tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum