Endonezya ilk C-130J-30 nakliye uçağını teslim aldı

Lockheed Martin, Endonezya’nın sipariş ettiği C-130J-30 nakliye uçaklarından ilkini Endonezya Hava Kuvvetleri’ne teslim etti

21 Şubat’ta düzenlenen törenle Endonezya’nın Lockheed Martin’den sipariş verdiği C-130J-30 Super Hercules nakliye uçaklarından ilki Endonezya’ya teslim edildi. Defence News’in haberine göre Eylül 2021’de Endonezya’nın, Lockheed Martin ile C-130J Super Hercules nakliye uçağı tedariği için bir sözleşme imzaladığı iddia edilmişti.

Defense News’e konuşan hükümet ve endüstri kaynakları, Endonezya’nın Doğrudan Ticari Satış sözleşmesi kapsamında 5 adet C-130J alacağını belirtmişti. Taraflardan hiçbiri siparişi resmi olarak açıklamasa da sözleşmenin 2019 yılının sonlarında imzalandığı ifade ediliyor.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-130J-30 nakliye uçağı Görsel: Aero Corner

Lockheed Martin Başkan Yardımcısı Rod McLean teslim töreninden sonra şu açıklamalarda bulundu: 

       “Endonezya Hava Kuvvetleri mürettebatı, Endonezya ve Pasifik’teki diğer ulusların karşı karşıya olduğu en zorlu görevleri desteklemek için uzun süredir C-130’a güveniyor. Super Hercules operasyonlarının bu yeni dönemi, IDAF mürettebatının her türlü görevi – her yerde, her zaman – daha fazla güç, güç ve yetenekle on yıllar boyunca destekleyebilmesini sağlayan son derece özel bir hava ikmal filosuyla görev başarısına ulaşmasında Endonezya’yı destekliyor.” 

dedi.

Endonezya Hava Kuvvetleri şu anda yaklaşık bir düzine C-130B, C-130H ve sivil standart L-100 uçağı işletmekte. Bunlar arasında Avustralya’nın 2012 yılında filosundan çıkardığı C-130H uçakları da bulunmakta.

C-130J Hercules nakliye uçağı

C-130J nakliye uçağı yeni motorlar, uçuş güvertesi ve diğer sistemlerle birlikte C-130 Hercules’in kapsamlı bir güncellemesidir. Bu bağlamda C-130J, ilk uçuşunu 1996 yılında gerçekleştirmiştir. Günümüzde 22 ülke tarafından kullanılan C-130J, 450 adetten fazla üretilmiştir.

Alman Hava Kuvvetleri için Üretilen C-130J

DESA broşüründe yerini alan C-130J, 4 adet Allison AE turboprop motor, yüksek kalkış itiş gücü ve daha iyi yakıt verimliliği sağlayan FADEC (Full Authority Digital Engine Control) sistemi, pilot gece görüş gözlüğü kullanımı ile uyumlu gece görüşüne sahip kokpit ile öne çıkmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Endonezya ilk C-130J-30 nakliye uçağını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum