Dünyadaki tek rakibini yendi: İhraç ediliyor | Çukurova Defence

Çukurova Makina’nın markası Çukurova Defence, Dünyanın önde gelen Savunma ve Güvenlik Fuarlarından IDEF 2023’de üçüncü kez yer aldı. İstanbul’da 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen Fuarda Çukurova Defence, 4×4 Hızlı Zırhlı Kazıcı-Yükleyici, 8/9 ton, 14 tonluk 4×4 MPP Şasi platform ve Zırhlı Tekerlekli Yükleyici araçlarını sergiledi. Yüzde yüz yerli sermaye ve işgücü ile Çukurova Defence (www.cukurovadefence.com) çatısı altında geliştirilerek üretilen araçlar her türlü saha şartlarına uygun yapıları ile farklı özelliklerde üstyapı imkanları sunuyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IDEF’23 kapsamında Çukurova Defence Genel Müdürü Hüseyin Darıcı, Defence Turk’e özel açıklamalarda bulundu. Çukurova Defence’nin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Darıcı,

“Biz çok eski bir firmayız. Temellerimiz 125 yıla dayanmaktadır. Özellikle iş makinaları üzerine çalışıyoruz. 8 sene önce Çukurova Defence adı altında iş makinalarının zırhlılarını ve zırhlı araçların altına şasileri tasarlamaya başladık. Testleri ve doğrulama faaliyetlerini gerçekleştirdik daha sonra satış yapmaya başladık. Şu anda da dünyada eşi olmayan ve mayına karşı korumalı olan Hızlı Zırhlı Backhoe Loader’ı ve Zırhlı Yükleyicimizi üretmekteyiz.”

Bahse konu araçların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır ötesi operasyonlarda aktif olarak kullanıldığını aktaran Darıcı, mayınlı alanlarda bile zırhlı iş makinalarının kullanılabildiğini belirtmekte. Bu bağlamda Darıcı,

“Özellikle operasyonel bölgelerde mayınlı alanlarda bu araçları önden gönderebilirsiniz. Bu araçlarla kendinize emniyetli alan açabilirsiniz. Aracın ön kepçesinde değişiklik yaparak ön mayın temizleme görevi yapabilirsiniz. Hatta yapıldığını da gördük. Müşteri taleplerine göre zaten araçları özelleştirebiliyoruz."

Kaynak: DefenceTürk

Dünyadaki tek rakibini yendi: İhraç ediliyor | Çukurova Defence Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum