Drone avcısı İHTAR İHA önleme sistemi 4 ülkeye ihraç edildi!

İHTAR Mini/Mikro İHA Önleme Sistemi 4 ülkeye ihraç edildi!

ASELSAN’ın mini/mikro İHA tehditlerini şehir ve kırsal ortamda etkisiz hale getirmek için geliştirdiği İHTAR karşı tedbir sistemi 2022 yılında çeşitli kritik tesislere konuşlandırıldı. Drone savar olarak da nitelendirilebilen sistemin ihracatı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Nijer ve Angola ile sözleşmeler imzalanırken 2023 yılı içinde de ihracat faaliyetlerinin sürmesi planlanıyor.

İHTAR sistemi T.C. Cumhurbaşkanlığının mini/mikro İHA tehditlerine karşı korunması ihtiyacını karşılamak üzere 2022 yılı içerisinde iki adet sözleşme imzalandı. Geliştirme ve üretimi altı ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilerek altı adet araca entegre İHTAR Sistemi ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar bünyesindeki yerleşkelere konuşlandırıldı. Sistemlerin kabulleri 2022 yılını Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti.

Stratejik öneme sahip TÜPRAŞ ve TPAO rafinerileri ve Akkuyu Nükleer Santralini Mini/Mikro İHA tehditlerine karşı korumaya yönelik üç sözleşme imzalandı. 2023 yılı içerisinde enerji sektöründe hizmet veren şirketlere yönelik teslimatları tamamlanacak.

ŞAHİN sistemi de ihraç edildi

İHTAR sistemi ile entegre çalışan ŞAHİN 40mm Fiziksel İmha Sistemi, mini/mikro İHA’ların fiziksel olarak imha edilmelerini sağlayan bir İHA önleme sistemi olarak öne çıkıyor. ŞAHİN, üst komuta kontrol sistemlerine bağlanarak angajman alabilmekte ve bu sistemlerle bilgi paylaşabilmekte. 40 mm ATOM akıllı bombaatar mühimmatını kullanan ŞAHİN otomatik hedef takibi, hedef yörünge hesaplaması ve balistik hesapları yüksek hassasiyette gerçekleştirmekte ve mühimmatı hedefle buluşma noktasında paralanacak şekilde hedefe gönderebilmekte. 2022 yılı ilk yarısında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırılan ŞAHİN sisteminin ilk ihracat sözleşmesi de 2022 yılı ikinci yarısında imzalandı

Kaynak: DefenceTürk

Drone avcısı İHTAR İHA önleme sistemi 4 ülkeye ihraç edildi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum