Büyükelçi Bodnar: “100 yıl önceki Türk milleti gibi kendimizi savunuyoruz.”

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Defence Turk’ün gündeme dair olan sorularını yanıtladı. Devam eden savaş hakkında değerlendirmelerde bulunan Bodnar, Ukrayna halkının 100 yıl önceki Türk milleti gibi savaştığını ve kendilerini savunduğunu belirtti.

Defence Turk: Ukrayna, yaklaşık dokuz yıldır savaş halinde ve kıştan beri yeni bir karşı saldırı için hazırlık yapıyor. Ukrayna Ordusu bu karşı saldırıda ne kadar ilerleyecek? Şu anda Bakhmut’taki çatışmalar dokuz aydır devam ediyor. Bu karşı saldırıyla Ukrayna Ordusu’nun kaybettiği bazı bölgeleri geri almaya başladığını biliyoruz. Bu ilerleme Rusya ve Ukrayna üzerinde nasıl bir etki yarattı?

Vasly Bodnar: “Bu soru için teşekkür ederim. Tamamen haklısınız ve savaşın dokuz yıldır devam ettiğini söyleyen belki de ilk medya sizsiniz. Gerçekten savaş 2014 yıllarında Kırım’ın işgalinden başlayarak devam ediyor ve dokuz yıldan fazladır sürüyor.

Hedefimiz, Ruslar tarafından işgal edilen topraklarımızı özgürleştirmektir. Bu savaşı biz başlatmadık. Bu savaş, Rusların bizi işgal etmesiyle başladı. 100 yıl önceki Türk devleti ve Türk milleti gibi kendimizi savunuyoruz. Bu bizim için bir varoluş savaşıdır. Ancak Ruslar, bazı topraklarımızı, insanlarımızın bir kısmını ve kimliklerimizin bir parçasını almak istiyor. Asla pes etmeyeceğiz ve topraklarımızın özgürlüğü ve adil bir barışın kurulması için savaşmaya devam edeceğiz. Barış adalet üzerine kurulmalı ve Rusları sorumluluklarını üstlenmeye zorlamalıdır.”

Bakhmut da uzun bir hikaye, Rusya’nın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor(!). Rusya, dünyanın ikinci büyük ordusu olduğunu iddia etmekte. Ancak Ukrayna’da ikinci bir ordu haline geldi. Küçük bir şehri ele geçirmek için bile uzun süre hava muharebesi yaşandı, onlarca askeri kaybettiler ve şehrin çoğunluğunu ellerinde tuttular, ancak çok sayıda ekipman kaybettiler. Şu anda Ukrayna tarafında, Bahmut şehrini kuşatmaya yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor ve bu, şehrin etrafını saran Rus kuvvetlerini kuşatmayı sağlayacak.

İlgili Olarak

Büyükelçi Bodnar’dan Baykar’ın Ukrayna fabrikası üzerine açıklama

 

 

Kaynak: DefenceTürk

Büyükelçi Bodnar: “100 yıl önceki Türk milleti gibi kendimizi savunuyoruz.” Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum