Brezilya’ya Centauro II 8×8 zırhlı araç teslimatı

Brezilya’nın İtalya’dan sipariş ettiği Centauro II ZMA’dan ilk ikisi, düzenlenen sembolik törenle Brezilya’ya teslim edildi.

İtalyan Leonardo ve Iveco Defence Vehicles tarafından oluşturulan konsorsiyum, Brezilya’nın sipariş verdiği Centauro II Zırhlı Muharebe Aracı’nın ilk ikisini teslim etti. Brezilya, Aralık 2022’de kara kuvvetlerinin ihtiyaçları kapsamında ihale düzenlemişti. İhaleye kazanan Leonardo ve Iveco Defence Vehicle konsorsiyumu, Brezilya’ya en az 98 adet Centauro II teslim edecek.

Sözleşme, Brezilya ordusuna 120 mm mühimmat, dijital atış kontrol sistemleri, C2 muharebesi için entegre iletişim, pasif ve aktif savunma sistemlerini de içeriyor. Centauro II tedariğiyle Brezilya Ordusu tarihindeki en gelişmiş ve eksiksiz zırhlı muharebe aracına sahip olmuş olacak.

Centauro II zırhlı araç teslim töreni Görsel: indodefensa

Gerçekleştirilen sembolik tören, İtalya’nın La Spezia kentindeki Leonardo tesislerinde gerçekleşti. Törene Iveco Defence Vehicle Başkanı Humberto Spinetti, Satış ve İhracat Pazarı Müdürü Alessandro Tognetti ve Leonardo’nun Brezilya Temsilcisi Francesco Moliterni ile birlikte Brezilya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valério Stumpf Trindade katıldı.

Brezilya’ya teslim edilen ilk iki Centauro II ZMA, Breziya Ordusu’nun özel testlere tabi tutulması için bir süre İtalya da kalacak. 2 zırhlı aracın Brezilya’ya ulaşmasından sonra ise Brezilya Genelkurmay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek testlere tabi tutulacak.

Centauro II 8×8 Zırhlı Muharabe Aracı

Centauro II, sonradan uyarlanmış bir zırhlı personel taşıyıcısı değil, bu amaç için özel olarak geliştirilmiş tek araçtır ve alanında öncü kabul edilir. Brezilya ordusunda hizmete girecek olan versiyon, İtalyan ordusundaki versiyon ile aynıdır. Araç, 120 mm/L45 topla donanmış bir Leonardo NATO onaylı Hitfact MkII tareti ile donatılmıştır.

Centauro II, ilk kez Haziran 2016’da Paris’teki Eurosatory savunma fuarında tanıtılan Centauro 1 tanksavar zırhlı aracının modernize edilmiş bir versiyonudur. Centauro’nun önceki versiyonu, yüksek basınçlı ateş topla donatılmış ilk 8×8 tanksavar aracıydı.

Centauro II ZMA

Centauro II, üçüncü nesil 120/45 mm topla donanmış, entegre namlu ağzı frenli ve yarı otomatik yükleme sistemli, yeni nesil bir ateş destek aracıdır. Silah sistemi, tüm modern ana muharebe tanklarına eşdeğer bir ateş gücü sağlar ve zırh delici mühimmat ve çok rollü mühimmat da dahil olmak üzere  yeni nesil 120 mm NATO mühimmatlarını ateşleyebilir.

Centauro II’nin sürücü, komutan, nişancı ve doldurucu olmak üzere dört kişilik bir mürettebatı vardır. Araç, gövdenin arkasına monte edilmiş bir kuleye sahip V-şekilli zırhlı monokok bir gövdeye dayanmaktadır. Centauro II, tüm arazi koşullarında yüksek düzeyde hareket kabiliyeti sunan 8×8 aktarıma sahiptir. Araç, sekiz vitesli otomatik şanzımana bağlı bir IVECO Vector 8V Euro III 720 hp motorla çalışmakta olup maksimum 800 km seyir menzili ile maksimum 105 km/s hıza çıkabilir. 

 

Kaynak: DefenceTürk

Brezilya’ya Centauro II 8×8 zırhlı araç teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum