Brezilya ve İsveç’ten savaş uçakları için iş birliği

İsveç merkezli Saab ve Brezilyalı Embraer, Rio de Janeiro’daki LAAD Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda, şirketler arasındaki iş birliğini derinleştirmek için bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

İsveç merkezli Saab ve Brezilyalı Embraer, Rio de Janeiro’daki LAAD Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda, şirketler arasındaki iş birliğini derinleştirmek için bir Mutabakat Zaptı imzalandığını duyurdu. Anlaşma ile birlikte Embraer ve Saab, KC-390 nakliye uçağı ve Gripen E savaş uçağı için iş geliştirme ve mühendislik fırsatları üzerinde birlikte çalışacak.

Bahse konu şirketler, Gripen Tasarım ve Geliştirme Ağı (GDDN), Gripen Uçuş Test Merkezi (GFTC) ve Embraer’in Gavião Peixoto’daki son montaj hattının kullanımını göz önünde bulundurarak Brezilya ve Latin Amerika’da Gripen’in gelecekteki potansiyel müşterileri de dahil olmak üzere yeni iş fırsatlarını takip edecekler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Embraer CEO’su Bosco da Costa Juniori şu ifadeleri kullandı:

“İki şirketimiz Brezilya için onlarca yıl sürecek olağanüstü bir kabiliyet sunmak üzere birlikte çalıştı. Bu Mutabakat Zaptı, Saab ve Embraer arasındaki işbirliğinin Brezilya’nın ötesine geçerek yeni alanlara yayılması ve mevcut başarılarımızın en üst düzeye çıkarılması yönünde atılmış önemli ve memnuniyet verici bir adımdır.

“Saab ve Embraer, mühendislik ve ürünlerinin mükemmelliği ile tanınan, havacılık ve uzay segmentinde iki dünya lideridir. Bu Mutabakat Zaptı’na son derece iyimser bakıyorum çünkü iki şirketin birlikte dünyanın çeşitli pazarlarında işlerini daha da büyütebileceğinden eminim.”

Görse: SaabEmbraer, A-29 Super Tucano uçağının NATO konfigürasyonunu tanıttı

Embraer 12 Nisan 2023’de LAAD Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda Super Tucano uçağının Avrupa’daki ulusların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan A-29N modelinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. A-29N, NATO’nun operasyonel gereksinimlerini karşılayacak yeni bir veri bağlantısı ve tek pilotlu operasyon gibi ekipman ve özellikler içerecek.

Bahse konu özellikler, uçağın istihdam olanaklarını daha da artıracak ve örneğin JTAC (Müşterek Terminal Saldırı Kontrolörü) eğitim görevlerinde kullanılmasına olanak sağlayacak. Eğitim cihazları da sanal, artırılmış ve karma gerçeklik dahil olmak üzere zorlu standartlara yükseltilecektir.

Kaynak: DefenceTürk

Brezilya ve İsveç’ten savaş uçakları için iş birliği Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum