Belarus’tan ek Supercam S350 ve S150 İHA tedariki

Belarus, Rusya ile Supercam S350 ve Supercam S150 İnsansız Hava Araçları için tedarik sözleşmesi imzaladı

Army Recognition’un haberine göre Belarus, Rusya’dan ek İHA tedarik etme kararı aldı. Bu kapsamda Belarus, Rusya’dan Supercam S350 ile Supercam S150 İHA tedarik edecek. İki ülke arasında yapılan anlaşmanın toplam tutarı ise yaklaşık 3.132.702 Belarus rublesi (yaklaşık 1.068.962 $).

Beyaz Rusya Savunma Bakanlığı’nın müzayede belgelerine göre, Belarus komple bir set yedek parça seti, gerekli yazılım ve destek ekipmanı ile birlikte satın almayı planlıyor. Belarus’un toplamda kaç adet İHA alacağı hakkında ise bir bilgi verilmedi. Teslimatların ise 31 Ocak 2024’e kadar yapılması planlanıyor.

Supercam İHA ve Belarus Lideri Lukaşenko Görsel: Belarus Savunma Bakanlığı

İHA’lar, 2010 yılında kurulan 927. İnsansız Hava Sistemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (askeri birlik 97085) tarafından işletilmek üzere satın alındı. Başlangıçta merkezin asıl görevi, tanksavar silahlarının muharebe kullanımına hazırlık yapmaktı. Bu merkezde şu anda taktik alanında araştırmalar yapmak ve tanksavar silahlarının kullanımı konusunda uzmanlar yetiştirmektedir. 927. İnsansız Hava Sistemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde şu anda Supercam S100, S150 ve S350 İHA’lar aktif olarak kullanılmaktadır. Rusya bu İHA’ları aynı zamanda Ukrayna’da aktif olarak kullanmaya devam ediyor.

Belarus’tan S-400 hava savunma sistemi tedariki

Belarusian Telegraph Agency (BelTA) tarafından 3 Haziran 2023’te yapılan habere göre Belarus, Rusya’dan bir S-400 hava savunma sistemini daha başarıyla teslim aldı. Teslimat sürecinin tamamlandığı açıklanırken tedarikin resmi onayı Belarus Savunma Bakanlığı Basın Servisi’nden geldi.

Bu bağlamda bahse konu tedarik, Rusya ve Beyaz Rusya’dan oluşan Birlik Devleti’nin hava savunma yeteneklerini güçlendirmeye yönelik devam eden çabaların bir parçası. Basın servisi, her iki tarafın da Belarus askeri oluşumlarının ve birliklerinin muharebe becerilerini geliştirmeye yönelik sürekli taahhüdünün altını çizmekte.

Army Recognition tarafından yapılan habere göre bu gelişme, iki ülke arasındaki yakın askeri iş birliğinin ve toplu savunma yeteneklerini güçlendirmeye yönelik ortak taahhütlerinin önemini vurgulamakta. Rusya ve Belarus’un Birlik Devleti anlaşmasıyla resmileştirilmiş, uzun süredir devam eden bir savunma ilişkisi bulunmakta. Bu siyasi ve ekonomik konfederasyon, iki ülke arasındaki kapsamlı askeri iş birliği için bir çerçeve görevi görüyor.

Bu duruma ek olarak Rusya’nın Belarus topraklarında birkaç askeri tesisi bulunmakta. Bu tesislerde S-400 hava savunma sistemi gibi Rus askeri teçhizatının bulunduğu belirtilmekte. Ayrıca iki devlet, ortak askeri tatbikatlar da gerçekleştirmekte.

Kaynak: DefenceTürk

Belarus’tan ek Supercam S350 ve S150 İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum